Max två månader till flytt

Kanske är det ödet när man glömmer allt material på jobbet som det skulle arbetas med ikväll. Nu får det istället bli en helkväll i soffan, vilket kan vara behövande. En kväll utan jobb hemma gör ju inget, förutom att det blir mer att göra i morgon.

Jag funderar på om det är dags att börja packa ihop bohaget snart. Å ena sidan är det förhoppningsvis bara en och en halv månad till flytt, max två och den enda tiden vi hinner packa på är helgerna och då dyker det ju även upp annat man vill göra. Å den andra sidan är jag inte jätte sugen på att bo i kartonger mer än nödvändigt. Det där med flyttstäd är ju också en fråga i sig, göra det själv eller inte. Det är ju så fruktansvärt tråkigt att flyttstäda och dessutom tycker jag det är jätte tråkigt att behöva åka tillbaka till det gamla boendet när man bara vill bo in sig i det nya.

Nej, nu blir det fötterna i högläge, kroppen under en filt och så lite te på det.

Söndagsfika

Idag har vi haft finbesök här hemma av Jenny och söta lilla Nils. Det bjöds på äpplepaj, hanns med en hel del mys och babblades såklart.

 

Igår kväll blev det grillning hemma hos mamma och Bengan. Vi satt ute till efter tolv, men jag fick en känsla av att det möjligtvis var den sista varma kvällen på ett bra tag. Efter att ha sovit några timmar efter att vi kommit hem så vaknade jag av det värsta åskovädret jag varit med om. Regnet på fönsterbläcket lät som stenar och blixtrarna kom riktigt tätt och lyste upp hela sovrummet. Kunde inte låta bli att kliva ur sängen och kolla ut genom fönstret. Jag är inget större fan av åska och blixt men jag kunde ändå inte låta bli att fascineras av nattens väder.


Sköna lördag

Helgen får en sådan skön innebörd nu när jobbet är igång på allvar igen. Efter tidig frukost i morse så njöt jag någon timme i soffan innan mamma och jag gick ner på stan. Det har varit tal om att att det skulle vara lite marknad nere i centrum så vi kilade ner. Men så mycket marknad var det inte men vi strosade runt i några timmar i alla fall och avslutade med en fika. Åkte sedan ut på en snabbvisit till syster och busade lite med Majsan. Har inte hunnit träffa henne sedan jag började jobba och det är länge för att vara oss. Men nu hann vi busa en liten stund i alla fall.

Ikväll väntar grillning på något håll, bäst att passa på när de varma dagarna uppenbarar sig. Måste säga att jag längtar till kyligare tider nu. Få frysa lite och ta på sig varmare kläder. Är trött på sommarkläderna nu.

Nytt till hösten

Jag "sitter in" mina nya skor och är nöjd över mina nya höstnaglar.


Igång igen

Då är allvaret igång, eleverna är på plats. Skönt med en skola med elever igen, det är bra tomt och tyst utan. Det har varit många nya möten dessa dagar med elever och föräldrar och jag är riktigt trött. Idag kom jag hem och och lade mig på soffan några minuter medan Micke fixade med maten. Helt plötsligt hade jag nästintill somnat halvt hängande ner för schäslongen. Är man trött så är man. Men veckorna rusar förbi och i morgon är det redan torsdag och snart helg igen.

Tre månader

Tre månder sedan den första kyssen som gifta.

Tre månader sedan det finaste ögonblicket.


Muta

I helgen har jag mutat mig själv.
Satt och jobbade hela dagen igår och även idag på morgonen/förmiddagen. Så igår slängde jag ihop "Jennys Äpplepaj" som en liten muta till mig själv. Det verkar ha varit en bra muta, för det har gått väldigt bra att jobba och jag känner mig nog så gott som redo för att kicka igång detta läsår.

I eftermiddag blir det paus fån jobbet. Det blir lunch med syster först och sedan blir det ett besök hos far min.

Helg!

Första jobbveckan är slut. Det har varit skönt att komma tillbaka och träffa alla kollegor igen, men otroligt stressigt. Och än är det mycket kvar att planera och fixa med, så delar av helgen lär ägnas till jobb. Men nu är det i alla fall helg och fredagkväll. Bästa kvällen på veckan. Den lär spenderas i soffan, fredagsmys på schemat.

Marinblå

Det blidde till att inhandla nya skor idag. Mina favoritskor, mina vita converse, blev totalt förstörda under förra veckans skyfall och lervälling. Har försökt skrubba och tvätta men inget hjälper. De är långt ifrån vita och luktar apa. Dessvärre var de vita slut så det fick bli ett par marinblå, inte fyskam det heller.


Kick Off!

Att somna tidigt igår ju inget vidare. Framåt klockan två somnade jag nog tillslut och sedan ringde klockan strax efter sex. Men dagen gick lätt ändå, härligt att träffa alla igen. Nu däremot är jag fruktansvärt trött och ikväll blir jag inte långlivad. Titta lite på tv nu med en kopp te och sedan blir det sängen.

Åter till vardagen

I morgon är det back to work! Jag tycker faktiskt att det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen igen, få tillbaka rutiner, träffa kollegorna igen och nästa vecka även eleverna. Veckan som kommer är det planering för kommande läsår som gäller och det är nog mycket spännande som väntar med ny läroplan. Och självklart ser jag fram emot att få bli mentor i en sjua. Min nia i våras fick jag ju "ta över" men nu får jag vara med från början med den här klassen och det ser jag fram emot. Annat som jag verkligen ser fram emot denna vecka är att jag förhoppningsvis kommer att få träffa familjen Hallberg/Ahlenius och lilla nyfödda Nils. Tänk att min bästa vän har en liten bebis. Inte visste jag när jag åkte hem ifrån henne i tisdags kväll att hon skulle ha en liten bebis nästa gång vi skulle ses.

Nu blir det mat här hemma och sedan en kväll i soffan innan jag ska försöka somna tidigt, vilket nog inte kommer gå speciellt bra. Att vända tillbaka dygnet som jag hade tänkt denna vecka som gått har inte gått speciellt bra.

Lördag

Började denna lördag med frukost på stan med syster och sedan tog vi en sväng på den årliga marknaden och precis som de tidigare åren så är det inte speciellt mycket att ha men ändå skönt att strosa lite. När vi strosat klart tog jag en tur ut till Iittala Outlet och fyndade hem lite tallrikar från Höganäs. Vi gillar verkligen våra mattallrikar från Höganäs, de är extrmet tåliga och ser knappt använda ut efter fem år. Men så ska tydligen modellen som vi har utgå ur sortimentet så nu sålde de ut dem till nästan halva priset. Så vi passade på att köpa på oss några stycken till. Nu har vi alltså alla möjligheter till stora middagsbjudningar.

Nu blir det en lördagspromenad i solen som faktiskt lyser idag.


Sista onsdagen på semestern

Bilden säger en del. Det var inget höjdarväder under gårdagens KK-Joggen, men jag, syster och Maja höll oss kvar och kikade på alla löpare. Försökte skydda oss med paraplyer, men de var inte till mycket nytta. Skyfall, hagel och åskoväder. Totalt dyngsura var vi. Jag avslutade sedan kvällen (efter en varm dusch och ihoppande av myskläder) hemma hos Jenny där det blev film i form av Burlesque och nybakad äpplepaj.

 

Idag tog jag och syster en shoppingdag. Fyndade litegrann men mestadels gick jag bara runt och drömde om prylar som jag så gärna skulle vilja inhandla till huset, men det får gott vänta. Vi har haft en skön dag när vi bara strosat runt. En härlig systerdag!

 

Nu är det fyra dagar kvar av semestern. I morgon är det inplanerad lunch med Jenny och sedan middag med syster och Fredrik. De övriga dagarna är nog ännu tomma på planer.


Åttiofyra

Om jag inte räknat hel fel så är det just nu ganska exakt 84 dagar kvar till vi kliver över tröskeln till vårt hus. Det känns just nu som en hel evighet. I kväll har det spenderats ett antal timmar på blocket. Hittat massor av inredning som efter lite färg, puts och fixning skulle kunna bli så fint. Har en känsla av att jag kommer att spendera flera timmar på loppisar och auktioner nästa sommar. Sa jag att jag ville flytta NU?

Höstvindar

Idag har jag fått en höstkänsla i kroppen. Det började väl redan igår. Jag hade precis stängt dörren efter en promenad när det blev alldeles mörkt i lägenheten och sedan började det blåsa halvstorm och så började det tokregna. Det kändes verkligen som ett höstregn. Det blev kyligare i luften och jag tycker det har suttit i idag med. Vindarna har varit kyligare än förut. Kanske är det verkligen hösten som är på väg, även om jag verkligen hoppas att värmen håller i sig i alla fall augusti ut. Risken är att hösten känns väldigt lång annars.

Nog babblat för i kväll. Nu en kopp te och soffmys med mannen min.

REA-shopping

Hamnade på Intersport igår och fyndade på rean. Tanken var väl att kika och se om de hade några bra träningsbyxor, men det blev mer än så i påsen.

Supersköna toppar till promenaderna. Passade på och tog en i varje färg.

Mjukisbyxor som andas, perfekt till höstens promenader och så en sådan tröja som jag letat länge efter och nu äntligen funnit.

Idag ser det dock inte ut att bli någon promenad, känns som att regnet kommer att hålla i sig hela dagen, om inte längre än så.

Lördagmorgon

Vaknade vid åtta i morse av att det smattrade på rutan, jag som hade hoppats på ytterligare en solig dag så färgen kunde bättras på, men men, det får bli att fixa och dona inne istället. Ska se till att koka upp de sista vinbären till gele under dagen och kanske göra en rejäl rensning bland kläderna så det är fixat till flytten sen. Inget onödigt ska med. Hade tänkt börja dagen med en promenad men vädret lockar inte, kanske senare om regnet gör ett uppehåll. Nu tänkte jag istället ställa mig vid spisen och steka amerikanska pannkakor till frukost.

Finbesök

Har i dagarna två haft finbesök i stan av Emma, som jag pluggade ihop med, och hennes lilla David. Vi har spenderat två mysiga eftermiddagar ihop. Vi har ju inte setts sedan vi lade upp uppsattserna, förutom när vi sprang på varanndra under shoppingtur i våras i Norrköping, men nu får det inte dröja så länge till nästa gång. Vi pluggade ihop under några år och framförallt under sista terminen när vi skrev uppsatsen så vände vi ut och in på varandra och våra uppsattser. Det blir väldigt konstigt då när man inte längre ses då och då även om vi hållit kontakten. Så det var verkligen ett kärt återseénde när jag mötte upp dem igår. Nästa gång får det nog alltså bli en tur till Finspång för min del. Nu när de upptäckt Katrineholm är det min tur att bli guidad i Finspång. 


Bjöd gästerna på blåbärsmuffins under dagens fika.

Omvända rutiner

Jag har nog aldrig varit en kvällsmänniska, inte direkt en morgonmänniska heller iof, men mer morgonmänniska än kvällsmänniska. Att gå och lägga sig klockan tio och kliva ur sängen klockan sex har därför inte varit något jätte problem för mig när jag jobbat. Men dessa lediga veckor har jag verkligen vänt på de där rutinerna och helt plötsligt är jag en kvällsmänniska av rang. Framåt halv elva har jag många mornar fått tvinga mig själv att spänna upp ögonen och inte förän framåt lunchtid börjar jag bli människa. Många kvällar passerar klockan tolv och mycket mer än så innan jag kryper till sängs och det är ofta när klockan är som nu, närmare nio eller tio som jag blir fylld av energi till att göra saker. Städa, rensa, plocka och fixa. Så tänker jag varje kväll; "Det där tar jag tag i i morgon när jag vaknar." Jo, tjena. När jag väl vaknar till liv på dagarna då är det mycket skönare att slänga upp benen i högläge och ha en bok i nävarna. Nästa vecka blir det nog dock till att försöka vända tillbaka lite på rutinerna inför att jobbet tar vid. Men än så länge njuter jag av att vara vaken länge, sova länge och inte göra många knop.

Badkruka?

Hittade denna bild från förra sommaren, en dag ute vid Fiskeboda. Minns att det var riktigt varmt den dagen och att bada var ett måste. I år har jag ärligt talat inte doppat mig en enda gång. De gånger jag har varit på stranden denna sommar har det inte varit så pass varmt att jag känt behovet av ett dopp, jag är nog en riktig badkruka. I morgon sägs det dock bli varmt och ordentligt soligt. Kanske att man skulle ta en tur till stranden då, balkongen är i alla fall alldeles för varm.


RSS 2.0
enresagenomlivet -

Max två månader till flytt

Kanske är det ödet när man glömmer allt material på jobbet som det skulle arbetas med ikväll. Nu får det istället bli en helkväll i soffan, vilket kan vara behövande. En kväll utan jobb hemma gör ju inget, förutom att det blir mer att göra i morgon.

Jag funderar på om det är dags att börja packa ihop bohaget snart. Å ena sidan är det förhoppningsvis bara en och en halv månad till flytt, max två och den enda tiden vi hinner packa på är helgerna och då dyker det ju även upp annat man vill göra. Å den andra sidan är jag inte jätte sugen på att bo i kartonger mer än nödvändigt. Det där med flyttstäd är ju också en fråga i sig, göra det själv eller inte. Det är ju så fruktansvärt tråkigt att flyttstäda och dessutom tycker jag det är jätte tråkigt att behöva åka tillbaka till det gamla boendet när man bara vill bo in sig i det nya.

Nej, nu blir det fötterna i högläge, kroppen under en filt och så lite te på det.

Söndagsfika

Idag har vi haft finbesök här hemma av Jenny och söta lilla Nils. Det bjöds på äpplepaj, hanns med en hel del mys och babblades såklart.

 

Igår kväll blev det grillning hemma hos mamma och Bengan. Vi satt ute till efter tolv, men jag fick en känsla av att det möjligtvis var den sista varma kvällen på ett bra tag. Efter att ha sovit några timmar efter att vi kommit hem så vaknade jag av det värsta åskovädret jag varit med om. Regnet på fönsterbläcket lät som stenar och blixtrarna kom riktigt tätt och lyste upp hela sovrummet. Kunde inte låta bli att kliva ur sängen och kolla ut genom fönstret. Jag är inget större fan av åska och blixt men jag kunde ändå inte låta bli att fascineras av nattens väder.


Sköna lördag

Helgen får en sådan skön innebörd nu när jobbet är igång på allvar igen. Efter tidig frukost i morse så njöt jag någon timme i soffan innan mamma och jag gick ner på stan. Det har varit tal om att att det skulle vara lite marknad nere i centrum så vi kilade ner. Men så mycket marknad var det inte men vi strosade runt i några timmar i alla fall och avslutade med en fika. Åkte sedan ut på en snabbvisit till syster och busade lite med Majsan. Har inte hunnit träffa henne sedan jag började jobba och det är länge för att vara oss. Men nu hann vi busa en liten stund i alla fall.

Ikväll väntar grillning på något håll, bäst att passa på när de varma dagarna uppenbarar sig. Måste säga att jag längtar till kyligare tider nu. Få frysa lite och ta på sig varmare kläder. Är trött på sommarkläderna nu.

Nytt till hösten

Jag "sitter in" mina nya skor och är nöjd över mina nya höstnaglar.


Igång igen

Då är allvaret igång, eleverna är på plats. Skönt med en skola med elever igen, det är bra tomt och tyst utan. Det har varit många nya möten dessa dagar med elever och föräldrar och jag är riktigt trött. Idag kom jag hem och och lade mig på soffan några minuter medan Micke fixade med maten. Helt plötsligt hade jag nästintill somnat halvt hängande ner för schäslongen. Är man trött så är man. Men veckorna rusar förbi och i morgon är det redan torsdag och snart helg igen.

Tre månader

Tre månder sedan den första kyssen som gifta.

Tre månader sedan det finaste ögonblicket.


Muta

I helgen har jag mutat mig själv.
Satt och jobbade hela dagen igår och även idag på morgonen/förmiddagen. Så igår slängde jag ihop "Jennys Äpplepaj" som en liten muta till mig själv. Det verkar ha varit en bra muta, för det har gått väldigt bra att jobba och jag känner mig nog så gott som redo för att kicka igång detta läsår.

I eftermiddag blir det paus fån jobbet. Det blir lunch med syster först och sedan blir det ett besök hos far min.

Helg!

Första jobbveckan är slut. Det har varit skönt att komma tillbaka och träffa alla kollegor igen, men otroligt stressigt. Och än är det mycket kvar att planera och fixa med, så delar av helgen lär ägnas till jobb. Men nu är det i alla fall helg och fredagkväll. Bästa kvällen på veckan. Den lär spenderas i soffan, fredagsmys på schemat.

Marinblå

Det blidde till att inhandla nya skor idag. Mina favoritskor, mina vita converse, blev totalt förstörda under förra veckans skyfall och lervälling. Har försökt skrubba och tvätta men inget hjälper. De är långt ifrån vita och luktar apa. Dessvärre var de vita slut så det fick bli ett par marinblå, inte fyskam det heller.


Kick Off!

Att somna tidigt igår ju inget vidare. Framåt klockan två somnade jag nog tillslut och sedan ringde klockan strax efter sex. Men dagen gick lätt ändå, härligt att träffa alla igen. Nu däremot är jag fruktansvärt trött och ikväll blir jag inte långlivad. Titta lite på tv nu med en kopp te och sedan blir det sängen.

Åter till vardagen

I morgon är det back to work! Jag tycker faktiskt att det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen igen, få tillbaka rutiner, träffa kollegorna igen och nästa vecka även eleverna. Veckan som kommer är det planering för kommande läsår som gäller och det är nog mycket spännande som väntar med ny läroplan. Och självklart ser jag fram emot att få bli mentor i en sjua. Min nia i våras fick jag ju "ta över" men nu får jag vara med från början med den här klassen och det ser jag fram emot. Annat som jag verkligen ser fram emot denna vecka är att jag förhoppningsvis kommer att få träffa familjen Hallberg/Ahlenius och lilla nyfödda Nils. Tänk att min bästa vän har en liten bebis. Inte visste jag när jag åkte hem ifrån henne i tisdags kväll att hon skulle ha en liten bebis nästa gång vi skulle ses.

Nu blir det mat här hemma och sedan en kväll i soffan innan jag ska försöka somna tidigt, vilket nog inte kommer gå speciellt bra. Att vända tillbaka dygnet som jag hade tänkt denna vecka som gått har inte gått speciellt bra.

Lördag

Började denna lördag med frukost på stan med syster och sedan tog vi en sväng på den årliga marknaden och precis som de tidigare åren så är det inte speciellt mycket att ha men ändå skönt att strosa lite. När vi strosat klart tog jag en tur ut till Iittala Outlet och fyndade hem lite tallrikar från Höganäs. Vi gillar verkligen våra mattallrikar från Höganäs, de är extrmet tåliga och ser knappt använda ut efter fem år. Men så ska tydligen modellen som vi har utgå ur sortimentet så nu sålde de ut dem till nästan halva priset. Så vi passade på att köpa på oss några stycken till. Nu har vi alltså alla möjligheter till stora middagsbjudningar.

Nu blir det en lördagspromenad i solen som faktiskt lyser idag.


Sista onsdagen på semestern

Bilden säger en del. Det var inget höjdarväder under gårdagens KK-Joggen, men jag, syster och Maja höll oss kvar och kikade på alla löpare. Försökte skydda oss med paraplyer, men de var inte till mycket nytta. Skyfall, hagel och åskoväder. Totalt dyngsura var vi. Jag avslutade sedan kvällen (efter en varm dusch och ihoppande av myskläder) hemma hos Jenny där det blev film i form av Burlesque och nybakad äpplepaj.

 

Idag tog jag och syster en shoppingdag. Fyndade litegrann men mestadels gick jag bara runt och drömde om prylar som jag så gärna skulle vilja inhandla till huset, men det får gott vänta. Vi har haft en skön dag när vi bara strosat runt. En härlig systerdag!

 

Nu är det fyra dagar kvar av semestern. I morgon är det inplanerad lunch med Jenny och sedan middag med syster och Fredrik. De övriga dagarna är nog ännu tomma på planer.


Åttiofyra

Om jag inte räknat hel fel så är det just nu ganska exakt 84 dagar kvar till vi kliver över tröskeln till vårt hus. Det känns just nu som en hel evighet. I kväll har det spenderats ett antal timmar på blocket. Hittat massor av inredning som efter lite färg, puts och fixning skulle kunna bli så fint. Har en känsla av att jag kommer att spendera flera timmar på loppisar och auktioner nästa sommar. Sa jag att jag ville flytta NU?

Höstvindar

Idag har jag fått en höstkänsla i kroppen. Det började väl redan igår. Jag hade precis stängt dörren efter en promenad när det blev alldeles mörkt i lägenheten och sedan började det blåsa halvstorm och så började det tokregna. Det kändes verkligen som ett höstregn. Det blev kyligare i luften och jag tycker det har suttit i idag med. Vindarna har varit kyligare än förut. Kanske är det verkligen hösten som är på väg, även om jag verkligen hoppas att värmen håller i sig i alla fall augusti ut. Risken är att hösten känns väldigt lång annars.

Nog babblat för i kväll. Nu en kopp te och soffmys med mannen min.

REA-shopping

Hamnade på Intersport igår och fyndade på rean. Tanken var väl att kika och se om de hade några bra träningsbyxor, men det blev mer än så i påsen.

Supersköna toppar till promenaderna. Passade på och tog en i varje färg.

Mjukisbyxor som andas, perfekt till höstens promenader och så en sådan tröja som jag letat länge efter och nu äntligen funnit.

Idag ser det dock inte ut att bli någon promenad, känns som att regnet kommer att hålla i sig hela dagen, om inte längre än så.

Lördagmorgon

Vaknade vid åtta i morse av att det smattrade på rutan, jag som hade hoppats på ytterligare en solig dag så färgen kunde bättras på, men men, det får bli att fixa och dona inne istället. Ska se till att koka upp de sista vinbären till gele under dagen och kanske göra en rejäl rensning bland kläderna så det är fixat till flytten sen. Inget onödigt ska med. Hade tänkt börja dagen med en promenad men vädret lockar inte, kanske senare om regnet gör ett uppehåll. Nu tänkte jag istället ställa mig vid spisen och steka amerikanska pannkakor till frukost.

Finbesök

Har i dagarna två haft finbesök i stan av Emma, som jag pluggade ihop med, och hennes lilla David. Vi har spenderat två mysiga eftermiddagar ihop. Vi har ju inte setts sedan vi lade upp uppsattserna, förutom när vi sprang på varanndra under shoppingtur i våras i Norrköping, men nu får det inte dröja så länge till nästa gång. Vi pluggade ihop under några år och framförallt under sista terminen när vi skrev uppsatsen så vände vi ut och in på varandra och våra uppsattser. Det blir väldigt konstigt då när man inte längre ses då och då även om vi hållit kontakten. Så det var verkligen ett kärt återseénde när jag mötte upp dem igår. Nästa gång får det nog alltså bli en tur till Finspång för min del. Nu när de upptäckt Katrineholm är det min tur att bli guidad i Finspång. 


Bjöd gästerna på blåbärsmuffins under dagens fika.

Omvända rutiner

Jag har nog aldrig varit en kvällsmänniska, inte direkt en morgonmänniska heller iof, men mer morgonmänniska än kvällsmänniska. Att gå och lägga sig klockan tio och kliva ur sängen klockan sex har därför inte varit något jätte problem för mig när jag jobbat. Men dessa lediga veckor har jag verkligen vänt på de där rutinerna och helt plötsligt är jag en kvällsmänniska av rang. Framåt halv elva har jag många mornar fått tvinga mig själv att spänna upp ögonen och inte förän framåt lunchtid börjar jag bli människa. Många kvällar passerar klockan tolv och mycket mer än så innan jag kryper till sängs och det är ofta när klockan är som nu, närmare nio eller tio som jag blir fylld av energi till att göra saker. Städa, rensa, plocka och fixa. Så tänker jag varje kväll; "Det där tar jag tag i i morgon när jag vaknar." Jo, tjena. När jag väl vaknar till liv på dagarna då är det mycket skönare att slänga upp benen i högläge och ha en bok i nävarna. Nästa vecka blir det nog dock till att försöka vända tillbaka lite på rutinerna inför att jobbet tar vid. Men än så länge njuter jag av att vara vaken länge, sova länge och inte göra många knop.

Badkruka?

Hittade denna bild från förra sommaren, en dag ute vid Fiskeboda. Minns att det var riktigt varmt den dagen och att bada var ett måste. I år har jag ärligt talat inte doppat mig en enda gång. De gånger jag har varit på stranden denna sommar har det inte varit så pass varmt att jag känt behovet av ett dopp, jag är nog en riktig badkruka. I morgon sägs det dock bli varmt och ordentligt soligt. Kanske att man skulle ta en tur till stranden då, balkongen är i alla fall alldeles för varm.