Glass i stora lass

Ooopps!
Verkar som att det är kommer lite glass med hem när mannen kommer från jobbet.


Små fötter

Det är bra med små fötter ibland. Har precis klickat hem dessa skor från Sportamore. Med små fötter blir skorna billigare och med en rabattkod blev det ännu billigare. Tack för det!

Bild från sportamore.se

Sovklocka

De senaste veckorna är det som om en sovklocka är installerad i min kropp. Mellan halvåtta och åtta är det VARJE kväll som om någon tagit något och slagit i skallen på mig. Jag blir toktrött och skulle kunna lägga mig och sova. Jag brukar dock försöka ta mig igenom det värsta och orka vara uppe till halv tio (oftast). Under jullovet, när jag även mådde rätt dåligt, så sov jag middag under dagarna. Det är ju inte lika lätt att göra det på jobbet. Även om jag ibland skulle behöva. Idag verkar dock sovklockan ha ställt larmet tidigare för sedan en stund tillbaka är jag sovtrött något enormt. Så nu blir det ett avsnitt av Vänner och sedan får vi se hur länge jag orkar hålla mig uppe.

Just nu önskar jag att mataffärerna var mer som pizzeriorna, att man kunde ringa in en beställning som de kom farande med inom några minuter. Lite glass skulle nämligen inte sitta helt fel nu. Mannen min jobbar och jag orkar inte åka till affären. Det ser alltså ut att bli en kväll utan glass. Glass förresten, när åt jag det sist? I somras? Jag är ingen glassmänniska mer än på sommaren för att det hör till. Men ikväll satte glassuget visst in.

Ärlighet varar längst, eller?...

Man brukar säga att ärlighet varar längst och det är nog så. I de flesta fall. Idag fick jag dock känna på hur det kan vara när människor är för ärliga. För det gäller nog också att ibland tänka till och fundera på hur ärlig man ska vara. När ärligheten kan vara sårande kanske man ska hålla inne med den. Om jag hade frågat efter en åsikt eller tyckande hade det varit en sak. Men vissa människor häver bara ur sig saker utan att verka tänka på vad de säger.

Funderingar

Jag är gravid i vecka 17, strax vecka 18, och redan har jag fått höra kommentaren: "Är du säker på att det inte är två?". Idag kommenterade en person att jag redan fått en mage som syns och personen i fråga kommenterade med samma kommentar som ovan. När jag sedan sagt att att vi precis varit på ultraljud och att just antalet var en av de första frågorna jag hade och att svaret var ett så kommer ändå kommentaren: "Nä, det kanske t.o.m. är tre där inne".

Jag vet att flera tar illa upp av sådana kommentarer och kanske kommer jag med göra det så småningom om det blir för många sådana, jag vet inte. Jag trodde bara att en av de självklaraste delarna är väl att magen växer och börjar synas? Det är ju liksom ett barn som växer för varje dag och tar plats, även om den just nu inte är så stor så är det ju betydligt mer i magen nu än innan. Det är första gången jag är gravid. Jag vet inte så mycket om detta, men jag kommer att veta med tiden. Jag vet inte hur stor en "normal" mage ska vara i vissa veckor, det enda jag vet är att alla är olika. Men lite dum känner man sig när kommentaren: Men oj! Har du redan så stor mage" kommer. Vad ska jag säga? "Jag ber om ursäkt för detta, jag ska försöka hålla in den"...

Familjedagar

Det har verkligen varit "familjedagar" de senaste dagarna, inte mig emot. I och med Mickes födelsedag har det varit fika och middagsgäster här om vartannat och det känns så skönt att äntligen ha plats för många gäster här hemma. I lägenheten var det alltid ett pussel så alla skulle få plats men det problemet finns inte längre. Vi ska snart fortsätta familjedagarna med att bege oss till farmor och farfar där det ska serveras lunch.

Liten

Den här lilla filuren var vi och fick se igår. Totalt overkligt men så häftigt.

Nu längtar vi till sommaren.


Första riktiga lediga dagen

I morse vaknade jag kvart över sju när Micke åkte till jobbet, låg sedan och läste i någon timme och klev sedan upp. Uppstigning strax efter åtta den första dagen på lovet var väl inte vad jag trott men jag var pigg så kunde lika gärna kliva upp. Medan jag låg där och läste blev jag sugen på mina misslyckade muffins. Det är ett recept jag har som alltid blir misslyckade och de blir så kladdiga och goda. Skulle aldrig bjuda på dem, men för att äta själv så passar de perfekt. Så jag käkade lite frukost framför tv´n och slängde sedan ihop en smet. Jag lyckades dock med det otippade, misslyckades med de misslyckade muffinsarna. De sjönk inte ihop och blev inte sådär kladdiga som de brukar. Men ytan blev knäckig och de blev himla goda i alla fall. Så ner i magen slinker de garanterat. Har även hunnit dona lite hemma, spikat upp tavlor, vikt tvätt, städat av köket samt gjort en inlämning på en skoluppgift. Produktiv förmiddag med andra ord. Nu ska jag ta mig en muffins och sedan göra mig iordning. Halv ett ska jag hämta svärmor och sedan ska vi luncha och sedan bege oss mot Wengströmska för vardagslyx. Jag har bokat en ansiktsbehandling, det behöver verkligen mitt ansikte just nu.


Misslyckade "misslyckade-muffins"

Lördagsfrukost

Inte nyttigaste frukosten kanske, men vilket lyx det är att äta annat till frukost när man är ledig. På vardagarna är det havregrynsgröt som gäller, det går snabbt att fixa och är mättande. Men när tiden finns är det så gott att strunta i den där gröten. På lördagarna brukar det ofta annars bli amerikanska pannkakor men idag var suget efter youghurt för stort.


Lov, lov, lov!!

Jag har verkligen räknat ner till detta lov, det har varit fruktansvärt mycket ett tag nu och jag har dessutom varit väldigt trött, ingen bra kombination med andra ord. Men nu är det en veckas vila som gäller. Ingen klocka på ringning utan sovmornar väntar. Dock är det några skoluppgifter som ska göras denna vecka, men det kan jag lägga upp lite när jag känner för det och vill. Behöver inte kliva upp klockan sex på morgonen. Annars är det en del roligt inplanerat:

  • Ansiktsbehandling
  • Shoppingdag med Jenny
  • Bokrea (start på onsdag, lovely! Bästa rean på året).
  • Spännande besök på sjukhuset
  • Micke fyller
  • Bakning (till Mickes firande samt matbröd tänkte jag).

Sedan hoppas jag på lite lunch/fika dejter som tyvärr blir försummade när jag jobbar i veckorna. Måste ev. även boka en tid hos tandläkaren för en ond tand, inte lika roligt dock.

Nu inväntar jag mannen min som är på väg hem från jobbet och plockar med sig mat hem på vägen. Fredagsorken är på låg nivå så här dags och då blev matlagningen lidande idag.


Friluftsdag - check!

Vaknade upp i morse och svor en lång ramsa. 15(!) minusgrader. Vad hände med de få minusgrader som varit de senaste dagarna? Såklart det skulle bli dyngkallt bara för att vi skulle vara ute hela dagen. Solen kom i alla fall fram och värmde en hel del och eftersom jag fick agera grillmästare så blev jag även varm av det. Sen att kläderna luktar apa är ju en annan historia. När jag lämnade skidbacken och var påväg tillbaka till skolan undrade jag vad det var som luktade och insåg sedan att det var mina kläder. Tur det finns tvättstuga.

Nu är det nog snart läggdags för min del. Riktigt trött och fortfarande lite rödmosig om kinderna efter dagen. Efter en dusch efter hemkosmten var det raka vägen till soffan där det blev seriemaraton och nu sitter jag här för att plugga, men inspirationen är noll. Tar det i morgon, eller i övermorgon eller söndag... nej just ja, då skulle ju uppgiften vara klar. Suck, lika bra att börja. Har en känsla av att jag kommer somna med boken i ansiktet...

En dag kvar på jobbet, sedan ledighet!

Tagga för friluftsdag

Två dagar kvar på jobbet innan det är en veckas ledighet som väntar. I morgon är det dessutom friluftsdag hela dagen och endast två lektioner på fredagen. Friluftsdagen är en utedag (såklart) och jag ska promenera hela förmiddagen och sedan hjälpa till vid grillningen till lunch. Friluftsdagar har aldrig varit min grej, när jag gick i skolan själv så hade jag hellre vanliga lektioner en hel dag än friluftsdag. Vet inte om jag kan påstå att det är så mycket mer av min grej numera, men det är bara att dra på sig skidbyxorna och på med ett léende. Det väntas tydligen minusgrader neråt tio, wihoo!

En dag hemma

Det blev en dag hemma från jobbet idag. Fick nog max två timmars sömn i natt och var helt slut i morse när det var dags att åka till jobbet. Jag har flera gånger sovit dåligt och inte låtit det hindra mig att jobba dagen efter men någonstans så säger kroppen ifrån och det är bara att inse att det är dags att verkligen lyssna. Så idag har jag mestadels sovit bort dagen. Huvudvärken pockar också på men det är väl brist på nattens sömn som gör det.


Längtar efter våren just nu.

Datautbildning

Idag påbörjade vi utbildningen med PIM på jobbet. En datautbildning som inte borde vara så svår att ta sig igenom, men ändå en till sak att lägga i högen som ska göras. Jag är en ganska flitig dataanvändare men så frustrerad jag blev när vi skulle göra några grejer på datorn idag utifrån instruktioner. Vissa saker är bara självklara och man gör dem på sitt "eget sätt" och inte alls som instruktionen vill. Så först när jag suttit och svurit över det alldeles för många minuter så inser jag att detta är ju precis det jag kan, men jag brukar göra det på "mitt sätt". Är i alla fall helt slut efter en lång eftermiddag med många timmar framför datorn. Så nu ska jag invänta mannen min och sedan krypa ner i sängen. Två dagar till helg!



Torra händer

Tisdagen är verkligen min monsterdag på jobbet, det går i ett hela tiden utan en möjlighet till en andningspaus mellan lektionerna. Men när sista lektionen är avslutad och jag sitter i bilen på väg hem vid halv fyra då kan jag andas ut och genast faller tröttheten på. Så är det något som behöver göras när jag kommer hem, som att laga mat, då måste det ske direkt, för så fort jag sätter mig ner så är det kört. Så nu sitter jag här i soffan och är så nära att somna.

Mina stackars händer behöver kureras. Jag vet inte om det är kylan, handspriten (jag tänker inte bli magsjuk i år, men nu har jag slutat med den i alla fall) som ska vara återfuktande (hmm?) eller vad det är som förstört mina stackars händer senaste veckan. De är supertorra, som att de flagnar, och det har jag aldrig varit med om förut. Min hy i ansiktet mår alltid skit under vintern, torr som attan fastän den tas om hand men händerna är något nytt. Är så torr att det gör ont att böja på fingrarna. Och handcreme verkar inte hjälpa. Någon som har något tips på hur jag ska få dem att må bra igen?

Dagens bullbak


Burr, så kallt!

Herre min skapare så kallt det är ute. Att andas genom näsan är överkurs för då fryser den ju igen. Vaknade i morse och tittade på termometern; -16 grader ute och +15(!) inne. Hade gärna legat kvar under täcket hela dagen med andra ord men då vi var bjudna på kalas så gick det helt enkelt inte. Så det vara bara att hoppa ur den varma sängen och fara iväg och fira Wilma som fyllde fem i veckan.

Sen vi kom hem för en stund sedan har jag hunnit med att göra klart skoluppgiften som ska vara inne i morgon så nu kan jag slappa lite i helgen med gott samvete. Dock ligger det en bunt med inlämningar och prov i väskan som väntar på att bli rättade, men vi får väl se hur det blir med det. Bullbak ska i alla fall försöka hinnas med innan helgen är slut. Fick ju en bakmaskin i julklapp så nu kan jag göra stora satser på en gång istället för många små.

Titta förresten vad jag hittade när vi handlade förut? Jag som sa senast igår till Micke att jag skulle vilja ha de blå Marianne-godisarna också och att jag ska göra en beställning nästa gång någon ska handla på tax-free. Men så stod de där på hyllan idag. Har aldrig tänkt på att de säljer dessa i butik förut. Wihoo!


Torsdagkväll

Jag och pensionärsgodiset igen. Idag med plugget som kvällssällskap.


RSS 2.0
enresagenomlivet -

Glass i stora lass

Ooopps!
Verkar som att det är kommer lite glass med hem när mannen kommer från jobbet.


Små fötter

Det är bra med små fötter ibland. Har precis klickat hem dessa skor från Sportamore. Med små fötter blir skorna billigare och med en rabattkod blev det ännu billigare. Tack för det!

Bild från sportamore.se

Sovklocka

De senaste veckorna är det som om en sovklocka är installerad i min kropp. Mellan halvåtta och åtta är det VARJE kväll som om någon tagit något och slagit i skallen på mig. Jag blir toktrött och skulle kunna lägga mig och sova. Jag brukar dock försöka ta mig igenom det värsta och orka vara uppe till halv tio (oftast). Under jullovet, när jag även mådde rätt dåligt, så sov jag middag under dagarna. Det är ju inte lika lätt att göra det på jobbet. Även om jag ibland skulle behöva. Idag verkar dock sovklockan ha ställt larmet tidigare för sedan en stund tillbaka är jag sovtrött något enormt. Så nu blir det ett avsnitt av Vänner och sedan får vi se hur länge jag orkar hålla mig uppe.

Just nu önskar jag att mataffärerna var mer som pizzeriorna, att man kunde ringa in en beställning som de kom farande med inom några minuter. Lite glass skulle nämligen inte sitta helt fel nu. Mannen min jobbar och jag orkar inte åka till affären. Det ser alltså ut att bli en kväll utan glass. Glass förresten, när åt jag det sist? I somras? Jag är ingen glassmänniska mer än på sommaren för att det hör till. Men ikväll satte glassuget visst in.

Ärlighet varar längst, eller?...

Man brukar säga att ärlighet varar längst och det är nog så. I de flesta fall. Idag fick jag dock känna på hur det kan vara när människor är för ärliga. För det gäller nog också att ibland tänka till och fundera på hur ärlig man ska vara. När ärligheten kan vara sårande kanske man ska hålla inne med den. Om jag hade frågat efter en åsikt eller tyckande hade det varit en sak. Men vissa människor häver bara ur sig saker utan att verka tänka på vad de säger.

Funderingar

Jag är gravid i vecka 17, strax vecka 18, och redan har jag fått höra kommentaren: "Är du säker på att det inte är två?". Idag kommenterade en person att jag redan fått en mage som syns och personen i fråga kommenterade med samma kommentar som ovan. När jag sedan sagt att att vi precis varit på ultraljud och att just antalet var en av de första frågorna jag hade och att svaret var ett så kommer ändå kommentaren: "Nä, det kanske t.o.m. är tre där inne".

Jag vet att flera tar illa upp av sådana kommentarer och kanske kommer jag med göra det så småningom om det blir för många sådana, jag vet inte. Jag trodde bara att en av de självklaraste delarna är väl att magen växer och börjar synas? Det är ju liksom ett barn som växer för varje dag och tar plats, även om den just nu inte är så stor så är det ju betydligt mer i magen nu än innan. Det är första gången jag är gravid. Jag vet inte så mycket om detta, men jag kommer att veta med tiden. Jag vet inte hur stor en "normal" mage ska vara i vissa veckor, det enda jag vet är att alla är olika. Men lite dum känner man sig när kommentaren: Men oj! Har du redan så stor mage" kommer. Vad ska jag säga? "Jag ber om ursäkt för detta, jag ska försöka hålla in den"...

Familjedagar

Det har verkligen varit "familjedagar" de senaste dagarna, inte mig emot. I och med Mickes födelsedag har det varit fika och middagsgäster här om vartannat och det känns så skönt att äntligen ha plats för många gäster här hemma. I lägenheten var det alltid ett pussel så alla skulle få plats men det problemet finns inte längre. Vi ska snart fortsätta familjedagarna med att bege oss till farmor och farfar där det ska serveras lunch.

Liten

Den här lilla filuren var vi och fick se igår. Totalt overkligt men så häftigt.

Nu längtar vi till sommaren.


Första riktiga lediga dagen

I morse vaknade jag kvart över sju när Micke åkte till jobbet, låg sedan och läste i någon timme och klev sedan upp. Uppstigning strax efter åtta den första dagen på lovet var väl inte vad jag trott men jag var pigg så kunde lika gärna kliva upp. Medan jag låg där och läste blev jag sugen på mina misslyckade muffins. Det är ett recept jag har som alltid blir misslyckade och de blir så kladdiga och goda. Skulle aldrig bjuda på dem, men för att äta själv så passar de perfekt. Så jag käkade lite frukost framför tv´n och slängde sedan ihop en smet. Jag lyckades dock med det otippade, misslyckades med de misslyckade muffinsarna. De sjönk inte ihop och blev inte sådär kladdiga som de brukar. Men ytan blev knäckig och de blev himla goda i alla fall. Så ner i magen slinker de garanterat. Har även hunnit dona lite hemma, spikat upp tavlor, vikt tvätt, städat av köket samt gjort en inlämning på en skoluppgift. Produktiv förmiddag med andra ord. Nu ska jag ta mig en muffins och sedan göra mig iordning. Halv ett ska jag hämta svärmor och sedan ska vi luncha och sedan bege oss mot Wengströmska för vardagslyx. Jag har bokat en ansiktsbehandling, det behöver verkligen mitt ansikte just nu.


Misslyckade "misslyckade-muffins"

Lördagsfrukost

Inte nyttigaste frukosten kanske, men vilket lyx det är att äta annat till frukost när man är ledig. På vardagarna är det havregrynsgröt som gäller, det går snabbt att fixa och är mättande. Men när tiden finns är det så gott att strunta i den där gröten. På lördagarna brukar det ofta annars bli amerikanska pannkakor men idag var suget efter youghurt för stort.


Lov, lov, lov!!

Jag har verkligen räknat ner till detta lov, det har varit fruktansvärt mycket ett tag nu och jag har dessutom varit väldigt trött, ingen bra kombination med andra ord. Men nu är det en veckas vila som gäller. Ingen klocka på ringning utan sovmornar väntar. Dock är det några skoluppgifter som ska göras denna vecka, men det kan jag lägga upp lite när jag känner för det och vill. Behöver inte kliva upp klockan sex på morgonen. Annars är det en del roligt inplanerat:

  • Ansiktsbehandling
  • Shoppingdag med Jenny
  • Bokrea (start på onsdag, lovely! Bästa rean på året).
  • Spännande besök på sjukhuset
  • Micke fyller
  • Bakning (till Mickes firande samt matbröd tänkte jag).

Sedan hoppas jag på lite lunch/fika dejter som tyvärr blir försummade när jag jobbar i veckorna. Måste ev. även boka en tid hos tandläkaren för en ond tand, inte lika roligt dock.

Nu inväntar jag mannen min som är på väg hem från jobbet och plockar med sig mat hem på vägen. Fredagsorken är på låg nivå så här dags och då blev matlagningen lidande idag.


Friluftsdag - check!

Vaknade upp i morse och svor en lång ramsa. 15(!) minusgrader. Vad hände med de få minusgrader som varit de senaste dagarna? Såklart det skulle bli dyngkallt bara för att vi skulle vara ute hela dagen. Solen kom i alla fall fram och värmde en hel del och eftersom jag fick agera grillmästare så blev jag även varm av det. Sen att kläderna luktar apa är ju en annan historia. När jag lämnade skidbacken och var påväg tillbaka till skolan undrade jag vad det var som luktade och insåg sedan att det var mina kläder. Tur det finns tvättstuga.

Nu är det nog snart läggdags för min del. Riktigt trött och fortfarande lite rödmosig om kinderna efter dagen. Efter en dusch efter hemkosmten var det raka vägen till soffan där det blev seriemaraton och nu sitter jag här för att plugga, men inspirationen är noll. Tar det i morgon, eller i övermorgon eller söndag... nej just ja, då skulle ju uppgiften vara klar. Suck, lika bra att börja. Har en känsla av att jag kommer somna med boken i ansiktet...

En dag kvar på jobbet, sedan ledighet!

Tagga för friluftsdag

Två dagar kvar på jobbet innan det är en veckas ledighet som väntar. I morgon är det dessutom friluftsdag hela dagen och endast två lektioner på fredagen. Friluftsdagen är en utedag (såklart) och jag ska promenera hela förmiddagen och sedan hjälpa till vid grillningen till lunch. Friluftsdagar har aldrig varit min grej, när jag gick i skolan själv så hade jag hellre vanliga lektioner en hel dag än friluftsdag. Vet inte om jag kan påstå att det är så mycket mer av min grej numera, men det är bara att dra på sig skidbyxorna och på med ett léende. Det väntas tydligen minusgrader neråt tio, wihoo!

En dag hemma

Det blev en dag hemma från jobbet idag. Fick nog max två timmars sömn i natt och var helt slut i morse när det var dags att åka till jobbet. Jag har flera gånger sovit dåligt och inte låtit det hindra mig att jobba dagen efter men någonstans så säger kroppen ifrån och det är bara att inse att det är dags att verkligen lyssna. Så idag har jag mestadels sovit bort dagen. Huvudvärken pockar också på men det är väl brist på nattens sömn som gör det.


Längtar efter våren just nu.

Datautbildning

Idag påbörjade vi utbildningen med PIM på jobbet. En datautbildning som inte borde vara så svår att ta sig igenom, men ändå en till sak att lägga i högen som ska göras. Jag är en ganska flitig dataanvändare men så frustrerad jag blev när vi skulle göra några grejer på datorn idag utifrån instruktioner. Vissa saker är bara självklara och man gör dem på sitt "eget sätt" och inte alls som instruktionen vill. Så först när jag suttit och svurit över det alldeles för många minuter så inser jag att detta är ju precis det jag kan, men jag brukar göra det på "mitt sätt". Är i alla fall helt slut efter en lång eftermiddag med många timmar framför datorn. Så nu ska jag invänta mannen min och sedan krypa ner i sängen. Två dagar till helg!



Torra händer

Tisdagen är verkligen min monsterdag på jobbet, det går i ett hela tiden utan en möjlighet till en andningspaus mellan lektionerna. Men när sista lektionen är avslutad och jag sitter i bilen på väg hem vid halv fyra då kan jag andas ut och genast faller tröttheten på. Så är det något som behöver göras när jag kommer hem, som att laga mat, då måste det ske direkt, för så fort jag sätter mig ner så är det kört. Så nu sitter jag här i soffan och är så nära att somna.

Mina stackars händer behöver kureras. Jag vet inte om det är kylan, handspriten (jag tänker inte bli magsjuk i år, men nu har jag slutat med den i alla fall) som ska vara återfuktande (hmm?) eller vad det är som förstört mina stackars händer senaste veckan. De är supertorra, som att de flagnar, och det har jag aldrig varit med om förut. Min hy i ansiktet mår alltid skit under vintern, torr som attan fastän den tas om hand men händerna är något nytt. Är så torr att det gör ont att böja på fingrarna. Och handcreme verkar inte hjälpa. Någon som har något tips på hur jag ska få dem att må bra igen?

Dagens bullbak


Burr, så kallt!

Herre min skapare så kallt det är ute. Att andas genom näsan är överkurs för då fryser den ju igen. Vaknade i morse och tittade på termometern; -16 grader ute och +15(!) inne. Hade gärna legat kvar under täcket hela dagen med andra ord men då vi var bjudna på kalas så gick det helt enkelt inte. Så det vara bara att hoppa ur den varma sängen och fara iväg och fira Wilma som fyllde fem i veckan.

Sen vi kom hem för en stund sedan har jag hunnit med att göra klart skoluppgiften som ska vara inne i morgon så nu kan jag slappa lite i helgen med gott samvete. Dock ligger det en bunt med inlämningar och prov i väskan som väntar på att bli rättade, men vi får väl se hur det blir med det. Bullbak ska i alla fall försöka hinnas med innan helgen är slut. Fick ju en bakmaskin i julklapp så nu kan jag göra stora satser på en gång istället för många små.

Titta förresten vad jag hittade när vi handlade förut? Jag som sa senast igår till Micke att jag skulle vilja ha de blå Marianne-godisarna också och att jag ska göra en beställning nästa gång någon ska handla på tax-free. Men så stod de där på hyllan idag. Har aldrig tänkt på att de säljer dessa i butik förut. Wihoo!


Torsdagkväll

Jag och pensionärsgodiset igen. Idag med plugget som kvällssällskap.