Varma sommardagar

Vilken värme det varit senaste dagarna, tji fick jag för att jag påpekade att värmen inte riktigt kommit. Igår spenderade vi dagen hos far min där Micke, pappa, bror, farbor och kusin kämpade med att lägga tak. Jag drog mitt strå till stacken genom att köra det gammla teglet (som kastats ner från taket och gått i miljarder delar) till containern. Var inte ett dugg avundsjuk på de andra som var på taket i värmen, tyckte det var varmt nog på marken, där jag ändå kunde söka skugga. Spenderade sedan kvällens soliga timmar med mamma nere vid herrgården där det var Allsång. Ett glas rosé slank ner, härlig avslutning på en sommardag.


Idag tog jag och Jenny en cykeltur ner till herrgården för en lunch i skuggan vid vattnet. Flertalet timmar spenderades där och många samtalsämnen avverkades. Cyklade sedan hem och bestämde mig för att slänga ut blommarna som fyllt balkongen och göra plats för lite nya. Fick en härlig solros av en elev på avslutningen som numera slagit ut och många fina gula "rosor" lyser nu glatt på balkongen. Dessutom fick denna plantering med timjan, rosmarin och en liten rosa blomma (gillar blommor men är fruktansvärt dålig på dess namn) pryda bordet.

Geting på fel plats

Jag sitter och gäspar som en galning, inte undra på eftersom jag vaknade innan sju i morse. Kunde absolut inte somna om och vid halv åtta gav jag upp och klev ur sängen. Har fixat mig en liten picnic för idag bär det av till stranden.

När jag som bäst höll på i köket förut så burmmade det till utav bara fasen. Lät som en gigantisk geting som var instängd någonstans så jag trippade på tå så fort jag öppnade ett skåp. Till slut inser jag att det är från spisfläkten det låter. Jag brukar inte vara jättekinkig när det kommer till smådjur och insekter, men jag vågade faktiskt inte lossa på filtret och titta efter. Istället satte jag på en kastrull med vatten som fick koka upp och så fläkten på max, i förhoppning att getingen skulle utrotas. Den surrade till då och då (den surrade alltså väldigt högt eftersom den hördes genom fläktens ljud, därav min tanke om en gigantisk geting) och verkade vara ordentligt seglivad. Jag hoppas dock att jag lyckas få slut på getingen och att surrandet är avslutat. Får nog be min käre man ta en titt i fläkten senare.

Balkongen och jag

Jag saknar den riktiga sommarvärmen men det ryktas om att den kommer i veckan. Har i alla fall spenderat hela dagen på balkongen med Patrik Sjöbergs bok. Lagom söndagsnöje, att bara vara.

Älskar mina muggar från Green Gate. Fick några till samlingen på födelsedagen och fler lär det bli.

Ytterligare en högtid

Ännu en högtid är här. Jag älskade midsommar när jag var liten, ofta firades min födelsedag i samband med högtiden och så var det riktigt firande med dans runt stång, pappa som varje år gjorde midsommarkransar och kusiner i mängder som stojjade tills vi stupade. Numera ser jag annorlunda på dessa högtider (som jag säkert nämnt tidigare). Med åren tycker jag att högtiderna har kommit att innebära mer och mer krav - allting måste vara så otroligt bra, bara det bästa är bra nog. Alla ska slå alla i firande, på alla möjliga sätt. Jag gillar inte kraven, jag vill att det ska vara trevligt på ett lättsamt sätt, inte påtvingat bara för att det är midsommar (eller nyår, eller påsk...). Så som firandet var när jag var liten, det är ett härligt firande för mig. Men som det ser ut idag, med alla krav, så blir jag automatiskt motvillig. Jag vet inte hur det har blivit såhär, kanske är det media som hjälper till med alla uppstolpade krav på ditten och datten, eller såg man bara inte detta när man var liten?

Vi ska snart bege oss mot nära och kära där vi ska inta sillunch och mot kvällen blir det grillning. Inget påtvingat eller försök till att bräcka grannen i snyggast midsommarstång. Inget tjafs om vem som har den dyraste snapsen eller nyaste midsommarklänningen. Bara vi och ett gott sällskap!

Jordgubbssylt

Kokade jordgubbssylt igår, dessutom världens godaste jordgubbssylt.

Inget slår mormors recept.


Tjugofem

Åldern som jag hade höga tankar om när jag var yngre är uppnådd. När jag var yngre såg jag just 25 år som en ålder där livet hade fallit på plats. Jag skulle bo på det stället där jag skulle bo i resten av mitt liv, jag skulle ha träffat mitt livs kärlek, jobb skulle jag ha och så även barn. Tittar man på de punkterna nu så är ju några av dem uppfyllda, jag har funnit min kärlek och jobbet har jag. Jag bor visserligen inte på stället där jag kommer bo på i resten av mitt liv, men huset där vi ska spendera många av våra år är hittat och inflyttning sker i alla fall under året som jag spenderar som tjugofemåring. Barnen finns inte där, men det kommer förhoppningsvis så småningom. Så ja, en hel del får jag väl ändå säga att jag uppnått fram till tjugofemårsdagen.

Fick dessutom på papper idag, exakt en månad efter bröllopet att jag numera är en Stenberg. Så nu är det bara att fixa med allting som det innebär med att byta namn.

Måndagmorgon

Vaknade av att Micke flög ur sängen i morse efter att ha råkat sova lite för länge. Klockan visade närmare åtta så jag kilade ur sängen även jag och njöt av en riktig sommarfrukost; jordgubbar med mjölk. Ska strax bege mig hemifrån för att uträtta lite grejer på stan, sedan hem för städning, iväg och fixa naglarna och ikväll fuskar vi lite och påbörjar födelsedagfirandet.

Morgonläsning

Vaknade kvart i sju i morse, jag som hade tänkt mig en lång sovmorgon nu när jag har möjlighet, men icke. Jag gav mig istället på den andra boken för denna semester. Även denna bok kommer vara utläst på en dag. Gårdagens bok lästes ut fort eftersom jag spenderade mestadelen av dagen i soffan, denna kommer att läsas ut direkt eftersom den i stort sett är omöjlig att lägga ifrån sig (förutom när man måste torka en tår då och då).

Någonstans är det helt omöjligt att förstå att detta är taget från verkligheten, även om jag följde rapporteringen i tidningarna när det hände.

Potatissallad och lax

Dagens middag:

Potatissallad med citrondressing och lax med citronsås

(Potatissallad = färskpotatis, cocktailtomater, sparris, ruccolo)

(Dressing = olivolja, citron)

(Citronsås = Creme fraich, majonnäs, citron, kryddor)


Semester!

Så var det äntligen ledigt. Åtta veckor till jobbet drar igång igen. Avslutade denna termin med jobb igår förmiddag och efter lunch var det dags för det traditionsenliga bilrallyt (tipspromenad i bil). Vi åkte runt på små vägar runt om i Sörmland med stopp här och där för lite frågor. Vi startade först, mitt lag och jag, och kom sist i mål. Som tur var gick det inte ut på att vara först i mål utan flest rätt på tipsraden. Det hade vi dock inte, men heller inte minst. Vi avslutade det hela hemma hos en kollega där det serverades super god rabarberpaj och bjöds på annat gott. Vi åkte sedan vidare på de sörmländska vägarna, gjorde ett stopp på en blomsterhandel och ett antikt café, mitt ute i skogen. Otroligt fint, finns så många ställen som jag inte ens visste fanns. Efter stoppen begav vi oss hem till ytterligare en kollega där vi skulle spendera kvällen, tanken var poolparty med regnet satte stopp så det blev endast party. Vi blev serverade Paella och efterrätt med jordgubbar och glass, riktigt somrigt. Mycket skratt och allsång. Det blev med andra ord en lång, men oerhört trevlig, dag igår och idag är det mestadels soffläge här hemma. Ska njuta av att min första riktiga semester har tagit sin början!

Skolavslutning!

Har idag upplevt en helt underbar skolavslutning, dessutom min allra första om lärare. Jag har sagt adjö till min allra första mentorsklass, min nia. Jag har klarat mig igenom min första termin som lärare, en termin som varit ett riktigt äventyr. Jag kommer dock alltid att bära med mig just denna klass som ett litet speciellt minne, eftersom det varit just min första. Blev överrumplad med en massa fina blommor och presenter av eleverna och det utdelades många kramar innan vi tillslut skiljdes åt.

En massa fina blommor och presenter

Ett kort med denna text fanns med till en av blommorna, från två av killarna i klassen. Jag blir rörd när jag ser det, känner att jag faktiskt har presterat bra denna första termin.

Slut som artist

Dagens fotbollsmatch tog verkligen all energi som var kvar i kroppen. Ont i hela kroppen, vilket iof inte är så konstigt då det är mer än tio år sedan jag spelade (seriös)fotboll och nivån på konditionen just nu är väl inte den bästa. Men matchen genomfördes och kul hade vi. Förlust för oss lärare med 4-2, men ack så vi kämpade och sprang. I morgon är det skolavslutning, sedan två dagars jobb och sedan efterlängtad ledighet. Nu blir det raklångt läge i soffan!

Mumsfilibabba!

Dessa har vi mumsat på ikväll. Resten fick åka in i frysen så det finns några kvar till kalasandet nästa vecka.
För tusan så goda de var.

Kvällsfika

Bror och Carro var över på kvällsfika. Blåbärscheesecake var vad de blev bjudna på.

Blåbärsmuffins med crumble

Sjuttsingen så gott!

Trött efter galejj

Mina elever har haft en trött lärare idag, det har gäspats i ett. Det blev en super härlig kväll igår då det var avslutningsfest för våra nior. Alla var så fina och det serverades god mat och sedan röjde vi alla järnet på dansgolvet. I säng kom jag vid halv ett och sen upp tidigt i morse. Men nu är det helg och tid att vila. Hade förresten sista lektionerna idag för denna termin, nästa vecka är det enbart mys, spex och så den årliga fotbollsmatchen mellan elever och lärare som jag visst lovade att ställa upp i. Vi får väl se hur många hela ben det finns i kroppen efter tisdagens drabbning. På onsdagen är det skolavslutning på och på fredagen går jag på långledighet.

Lite grinig

Det är ingen god idé att ha ett päron i jobbväskan och sedan inte använda den på en vecka. Min fina skinväska som jag fick av Micke på min förra födelsedag luktar apa och har fått en stor ful fläck. Jag är riktigt sur på mig själv och kommer nog inte ha frukt i väskan framöver. Hoppas verkligen lukten försvinner.

Jag är dessutom lite grinig över att vår lägenhet innehar en 29 gradig värme som vägrar att sjunka lägre än till 27 grader på nätterna. Inget ont om värmen på dagarna, men att klibba fast i lakanet är inte så hett.

Dags att ladda inför morgondagens arbetsdag, 8-23. Lovely! Avslutningsfest för eleverna på kvällen så det blir nog inte några långtråkiga timmar utan snarare en av de trevligaste dagarna på terminen. Något segare på fredagen, men inget att gnälla över när semestern snart är kommen. Behöver ta en titt i garderoben och se vilken klänning som får åka på i morgon också. Svart långklänning kanske känns tråkigt men får i så fall lysa upp det hela med mina aprikosfärgade naglar.

Sand mellan tårna

Att nationaldagen numera är röd dag är ett mycket bra påhitt tycker jag. En ledig dag är aldrig fel. Har spenderat dagen med syster och Maja på stan där vi har tittat på uppträdanden, brandbilar, ätit glass och haft picnick i parken. Solen lyste med sin närvaro och tyvärr även myggorna, min panna pryds numera av en bula (myggbett). Vi avslutade dagen i lekparken, varm sand mellan tårna är sommarkänlsa på hög nivå.

Kunde inte släppa att den riktiga sommarkänslan infunnit sig så när jag kom hem blev det muffinsbakning med färska jordgubbar och hallon. Mums!

Mitt i ledigheten

Mitt uppe i en härlig långledighet. Har inte gjort annat än att njutit fullt ut. Gårdagen spenderade jag farandes på cykeln och gjorde stopp lite här och där. Stopp ett hos mamma där vi tog en tur till Ingvaldstorp för blomstershopping och sedan blev det jordgubbslunch. Stopp två blev hos far min där det bjöds på middag och framåt kvällen hamnade jag hos bror och Carro där det blev paj och kortspel på balkongen. Allt medan mannen min spenderade dagen på golfbanan i värmen. Jag är hellre på platser där klädkod bikini är tillåtet i 25 graders värme.

Idag har jag spenderat dagen med Majabus medan hennes mor och far vilade upp sig efter bröllopsfestligheterna igår. Bara njutit av värmen, busat och haft en härlig ledig dag. Har verkligen fått en försmak på den kommande semestern denna ledighet när värmen och solen förgyllt dagarna. Semester förresten, bara två veckor kvar till åtta veckors ledighet.


Morgongåva

Fina morgongåvan som jag fick av Micke, halsband med matchande örhängen.

Lediga dagar

Efter tre dagar på klassresa med ett gäng femtonåringar så är jag återigen på hemmaplan. Att jag är trött är ingen underdrift. Tog en lång härlig sovmorgon i morse och har sedan spenderat en stund av förmiddagen hemma hos mormor för lite fika och prat. En femdagars ledighet väntar och jag har sett fram emot dessa dagar. Helt plötsligt inser jag dock att jag gjort upp planer för i stort sett varje timme av denna ledighet och att jag för en gångs skull önskar att jag hade mer oplanerad tid. Det är enbart roligheter planerade men alla måsten får inte plats i tiden.

Det enda jag saknar dessa dagar är en planerad grillning (för en grillning får man alltid tid till). Vädret ska bli toppen och just i detta nu önskar jag att vi hade vårt hus, vår uteplats och den där grillen.

RSS 2.0
enresagenomlivet -

Varma sommardagar

Vilken värme det varit senaste dagarna, tji fick jag för att jag påpekade att värmen inte riktigt kommit. Igår spenderade vi dagen hos far min där Micke, pappa, bror, farbor och kusin kämpade med att lägga tak. Jag drog mitt strå till stacken genom att köra det gammla teglet (som kastats ner från taket och gått i miljarder delar) till containern. Var inte ett dugg avundsjuk på de andra som var på taket i värmen, tyckte det var varmt nog på marken, där jag ändå kunde söka skugga. Spenderade sedan kvällens soliga timmar med mamma nere vid herrgården där det var Allsång. Ett glas rosé slank ner, härlig avslutning på en sommardag.


Idag tog jag och Jenny en cykeltur ner till herrgården för en lunch i skuggan vid vattnet. Flertalet timmar spenderades där och många samtalsämnen avverkades. Cyklade sedan hem och bestämde mig för att slänga ut blommarna som fyllt balkongen och göra plats för lite nya. Fick en härlig solros av en elev på avslutningen som numera slagit ut och många fina gula "rosor" lyser nu glatt på balkongen. Dessutom fick denna plantering med timjan, rosmarin och en liten rosa blomma (gillar blommor men är fruktansvärt dålig på dess namn) pryda bordet.

Geting på fel plats

Jag sitter och gäspar som en galning, inte undra på eftersom jag vaknade innan sju i morse. Kunde absolut inte somna om och vid halv åtta gav jag upp och klev ur sängen. Har fixat mig en liten picnic för idag bär det av till stranden.

När jag som bäst höll på i köket förut så burmmade det till utav bara fasen. Lät som en gigantisk geting som var instängd någonstans så jag trippade på tå så fort jag öppnade ett skåp. Till slut inser jag att det är från spisfläkten det låter. Jag brukar inte vara jättekinkig när det kommer till smådjur och insekter, men jag vågade faktiskt inte lossa på filtret och titta efter. Istället satte jag på en kastrull med vatten som fick koka upp och så fläkten på max, i förhoppning att getingen skulle utrotas. Den surrade till då och då (den surrade alltså väldigt högt eftersom den hördes genom fläktens ljud, därav min tanke om en gigantisk geting) och verkade vara ordentligt seglivad. Jag hoppas dock att jag lyckas få slut på getingen och att surrandet är avslutat. Får nog be min käre man ta en titt i fläkten senare.

Balkongen och jag

Jag saknar den riktiga sommarvärmen men det ryktas om att den kommer i veckan. Har i alla fall spenderat hela dagen på balkongen med Patrik Sjöbergs bok. Lagom söndagsnöje, att bara vara.

Älskar mina muggar från Green Gate. Fick några till samlingen på födelsedagen och fler lär det bli.

Ytterligare en högtid

Ännu en högtid är här. Jag älskade midsommar när jag var liten, ofta firades min födelsedag i samband med högtiden och så var det riktigt firande med dans runt stång, pappa som varje år gjorde midsommarkransar och kusiner i mängder som stojjade tills vi stupade. Numera ser jag annorlunda på dessa högtider (som jag säkert nämnt tidigare). Med åren tycker jag att högtiderna har kommit att innebära mer och mer krav - allting måste vara så otroligt bra, bara det bästa är bra nog. Alla ska slå alla i firande, på alla möjliga sätt. Jag gillar inte kraven, jag vill att det ska vara trevligt på ett lättsamt sätt, inte påtvingat bara för att det är midsommar (eller nyår, eller påsk...). Så som firandet var när jag var liten, det är ett härligt firande för mig. Men som det ser ut idag, med alla krav, så blir jag automatiskt motvillig. Jag vet inte hur det har blivit såhär, kanske är det media som hjälper till med alla uppstolpade krav på ditten och datten, eller såg man bara inte detta när man var liten?

Vi ska snart bege oss mot nära och kära där vi ska inta sillunch och mot kvällen blir det grillning. Inget påtvingat eller försök till att bräcka grannen i snyggast midsommarstång. Inget tjafs om vem som har den dyraste snapsen eller nyaste midsommarklänningen. Bara vi och ett gott sällskap!

Jordgubbssylt

Kokade jordgubbssylt igår, dessutom världens godaste jordgubbssylt.

Inget slår mormors recept.


Tjugofem

Åldern som jag hade höga tankar om när jag var yngre är uppnådd. När jag var yngre såg jag just 25 år som en ålder där livet hade fallit på plats. Jag skulle bo på det stället där jag skulle bo i resten av mitt liv, jag skulle ha träffat mitt livs kärlek, jobb skulle jag ha och så även barn. Tittar man på de punkterna nu så är ju några av dem uppfyllda, jag har funnit min kärlek och jobbet har jag. Jag bor visserligen inte på stället där jag kommer bo på i resten av mitt liv, men huset där vi ska spendera många av våra år är hittat och inflyttning sker i alla fall under året som jag spenderar som tjugofemåring. Barnen finns inte där, men det kommer förhoppningsvis så småningom. Så ja, en hel del får jag väl ändå säga att jag uppnått fram till tjugofemårsdagen.

Fick dessutom på papper idag, exakt en månad efter bröllopet att jag numera är en Stenberg. Så nu är det bara att fixa med allting som det innebär med att byta namn.

Måndagmorgon

Vaknade av att Micke flög ur sängen i morse efter att ha råkat sova lite för länge. Klockan visade närmare åtta så jag kilade ur sängen även jag och njöt av en riktig sommarfrukost; jordgubbar med mjölk. Ska strax bege mig hemifrån för att uträtta lite grejer på stan, sedan hem för städning, iväg och fixa naglarna och ikväll fuskar vi lite och påbörjar födelsedagfirandet.

Morgonläsning

Vaknade kvart i sju i morse, jag som hade tänkt mig en lång sovmorgon nu när jag har möjlighet, men icke. Jag gav mig istället på den andra boken för denna semester. Även denna bok kommer vara utläst på en dag. Gårdagens bok lästes ut fort eftersom jag spenderade mestadelen av dagen i soffan, denna kommer att läsas ut direkt eftersom den i stort sett är omöjlig att lägga ifrån sig (förutom när man måste torka en tår då och då).

Någonstans är det helt omöjligt att förstå att detta är taget från verkligheten, även om jag följde rapporteringen i tidningarna när det hände.

Potatissallad och lax

Dagens middag:

Potatissallad med citrondressing och lax med citronsås

(Potatissallad = färskpotatis, cocktailtomater, sparris, ruccolo)

(Dressing = olivolja, citron)

(Citronsås = Creme fraich, majonnäs, citron, kryddor)


Semester!

Så var det äntligen ledigt. Åtta veckor till jobbet drar igång igen. Avslutade denna termin med jobb igår förmiddag och efter lunch var det dags för det traditionsenliga bilrallyt (tipspromenad i bil). Vi åkte runt på små vägar runt om i Sörmland med stopp här och där för lite frågor. Vi startade först, mitt lag och jag, och kom sist i mål. Som tur var gick det inte ut på att vara först i mål utan flest rätt på tipsraden. Det hade vi dock inte, men heller inte minst. Vi avslutade det hela hemma hos en kollega där det serverades super god rabarberpaj och bjöds på annat gott. Vi åkte sedan vidare på de sörmländska vägarna, gjorde ett stopp på en blomsterhandel och ett antikt café, mitt ute i skogen. Otroligt fint, finns så många ställen som jag inte ens visste fanns. Efter stoppen begav vi oss hem till ytterligare en kollega där vi skulle spendera kvällen, tanken var poolparty med regnet satte stopp så det blev endast party. Vi blev serverade Paella och efterrätt med jordgubbar och glass, riktigt somrigt. Mycket skratt och allsång. Det blev med andra ord en lång, men oerhört trevlig, dag igår och idag är det mestadels soffläge här hemma. Ska njuta av att min första riktiga semester har tagit sin början!

Skolavslutning!

Har idag upplevt en helt underbar skolavslutning, dessutom min allra första om lärare. Jag har sagt adjö till min allra första mentorsklass, min nia. Jag har klarat mig igenom min första termin som lärare, en termin som varit ett riktigt äventyr. Jag kommer dock alltid att bära med mig just denna klass som ett litet speciellt minne, eftersom det varit just min första. Blev överrumplad med en massa fina blommor och presenter av eleverna och det utdelades många kramar innan vi tillslut skiljdes åt.

En massa fina blommor och presenter

Ett kort med denna text fanns med till en av blommorna, från två av killarna i klassen. Jag blir rörd när jag ser det, känner att jag faktiskt har presterat bra denna första termin.

Slut som artist

Dagens fotbollsmatch tog verkligen all energi som var kvar i kroppen. Ont i hela kroppen, vilket iof inte är så konstigt då det är mer än tio år sedan jag spelade (seriös)fotboll och nivån på konditionen just nu är väl inte den bästa. Men matchen genomfördes och kul hade vi. Förlust för oss lärare med 4-2, men ack så vi kämpade och sprang. I morgon är det skolavslutning, sedan två dagars jobb och sedan efterlängtad ledighet. Nu blir det raklångt läge i soffan!

Mumsfilibabba!

Dessa har vi mumsat på ikväll. Resten fick åka in i frysen så det finns några kvar till kalasandet nästa vecka.
För tusan så goda de var.

Kvällsfika

Bror och Carro var över på kvällsfika. Blåbärscheesecake var vad de blev bjudna på.

Blåbärsmuffins med crumble

Sjuttsingen så gott!

Trött efter galejj

Mina elever har haft en trött lärare idag, det har gäspats i ett. Det blev en super härlig kväll igår då det var avslutningsfest för våra nior. Alla var så fina och det serverades god mat och sedan röjde vi alla järnet på dansgolvet. I säng kom jag vid halv ett och sen upp tidigt i morse. Men nu är det helg och tid att vila. Hade förresten sista lektionerna idag för denna termin, nästa vecka är det enbart mys, spex och så den årliga fotbollsmatchen mellan elever och lärare som jag visst lovade att ställa upp i. Vi får väl se hur många hela ben det finns i kroppen efter tisdagens drabbning. På onsdagen är det skolavslutning på och på fredagen går jag på långledighet.

Lite grinig

Det är ingen god idé att ha ett päron i jobbväskan och sedan inte använda den på en vecka. Min fina skinväska som jag fick av Micke på min förra födelsedag luktar apa och har fått en stor ful fläck. Jag är riktigt sur på mig själv och kommer nog inte ha frukt i väskan framöver. Hoppas verkligen lukten försvinner.

Jag är dessutom lite grinig över att vår lägenhet innehar en 29 gradig värme som vägrar att sjunka lägre än till 27 grader på nätterna. Inget ont om värmen på dagarna, men att klibba fast i lakanet är inte så hett.

Dags att ladda inför morgondagens arbetsdag, 8-23. Lovely! Avslutningsfest för eleverna på kvällen så det blir nog inte några långtråkiga timmar utan snarare en av de trevligaste dagarna på terminen. Något segare på fredagen, men inget att gnälla över när semestern snart är kommen. Behöver ta en titt i garderoben och se vilken klänning som får åka på i morgon också. Svart långklänning kanske känns tråkigt men får i så fall lysa upp det hela med mina aprikosfärgade naglar.

Sand mellan tårna

Att nationaldagen numera är röd dag är ett mycket bra påhitt tycker jag. En ledig dag är aldrig fel. Har spenderat dagen med syster och Maja på stan där vi har tittat på uppträdanden, brandbilar, ätit glass och haft picnick i parken. Solen lyste med sin närvaro och tyvärr även myggorna, min panna pryds numera av en bula (myggbett). Vi avslutade dagen i lekparken, varm sand mellan tårna är sommarkänlsa på hög nivå.

Kunde inte släppa att den riktiga sommarkänslan infunnit sig så när jag kom hem blev det muffinsbakning med färska jordgubbar och hallon. Mums!

Mitt i ledigheten

Mitt uppe i en härlig långledighet. Har inte gjort annat än att njutit fullt ut. Gårdagen spenderade jag farandes på cykeln och gjorde stopp lite här och där. Stopp ett hos mamma där vi tog en tur till Ingvaldstorp för blomstershopping och sedan blev det jordgubbslunch. Stopp två blev hos far min där det bjöds på middag och framåt kvällen hamnade jag hos bror och Carro där det blev paj och kortspel på balkongen. Allt medan mannen min spenderade dagen på golfbanan i värmen. Jag är hellre på platser där klädkod bikini är tillåtet i 25 graders värme.

Idag har jag spenderat dagen med Majabus medan hennes mor och far vilade upp sig efter bröllopsfestligheterna igår. Bara njutit av värmen, busat och haft en härlig ledig dag. Har verkligen fått en försmak på den kommande semestern denna ledighet när värmen och solen förgyllt dagarna. Semester förresten, bara två veckor kvar till åtta veckors ledighet.


Morgongåva

Fina morgongåvan som jag fick av Micke, halsband med matchande örhängen.

Lediga dagar

Efter tre dagar på klassresa med ett gäng femtonåringar så är jag återigen på hemmaplan. Att jag är trött är ingen underdrift. Tog en lång härlig sovmorgon i morse och har sedan spenderat en stund av förmiddagen hemma hos mormor för lite fika och prat. En femdagars ledighet väntar och jag har sett fram emot dessa dagar. Helt plötsligt inser jag dock att jag gjort upp planer för i stort sett varje timme av denna ledighet och att jag för en gångs skull önskar att jag hade mer oplanerad tid. Det är enbart roligheter planerade men alla måsten får inte plats i tiden.

Det enda jag saknar dessa dagar är en planerad grillning (för en grillning får man alltid tid till). Vädret ska bli toppen och just i detta nu önskar jag att vi hade vårt hus, vår uteplats och den där grillen.