Flicka eller Pojke?

Det här med vilket kön bebisen har, det är verkligen en gåta i sig. Vi har valt att inte kolla upp om det är en flicka eller pojke, men nu börjar ju verkligen nyfikenheten att krypa sig på. Själv har jag ingen aning om vad jag tror. Då alla andra får barn brukar jag alltid få en känsla åt det ena eller andra hållet, men nu, när det gäller våran lilla så kan jag inte alls komma fram till vad jag tror.
 
Omgivningen börjar komma med gissningar och de flesta tror att det kommer att bli en liten tös. Endast ett par stycken, av de som sagt sitt, tror på att det kommer att kika ut en liten grabb. Mormor är helt säker på att det är en pojke att han dessutom kommer att kika ut tidigare än beräknat.
 
Det här med när bebisen kommer att titta ut är ju också intressant. Mormor tror som sagt att den lilla kommer tidigare, själv har jag ställt in mig på att gå över tiden, även om jag hoppas att den gärna vill titta ut lite tidigare eller i alla fall runt beräknat datum.
 
Så finns det några gissningar om när den lilla vill titta ut så lägg gärna en gissning. Kul att ha när det närmar sig om inte annat. Kanske en gissning på kön också om man vågar sträcka sig så långt. Beräknat datum är den 7 augusti. Själv har jag en gissning på 12 augusti och det är enbart för att lilla Nils fyller då och det skulle inte förvåna mig alls om denna lilla vill dela den födelsedagen.
 
Så, gissa på!

Vagn och babyskydd - Check!

Idag hämtade vi hem bebisens vagn och babyskydd. Känns lite småskumt att se vagnen varje gång man passerar kontoret där den just nu står parkerad. Fortfarande väldigt overkligt. Tänk att lilla bebisen ska ligga där i om bara några veckor.
En Brio Sing blev det.

Vecka 35

Idag går vi in i vecka 35 och man kan väl ändå säga att det närmar sig. Besök hos barnmorskan i morse där allting visade sig vara i ordning och i morgon ska jag till sjukgymnasten för att få stödstrumpor då jag haft svårt att hitta några som passar på apoteken. Bebis buffar på och har hicka, ibland flera gånger dagligen. Jag gör allt för att försöka få dagarna att gå, vilket inte alltid är helt enkelt. Hade önskat lite finare väder så hade jag i alla fall kunnat suttit utomhus. Micke jobbar i flera veckor till så jag får roa mig på egen hand. Denna vecka har jag förutom besöket hos sjukgymnasten en tur till Lager 157 samt ett besök hos mormor inbokat. Så är det någon som känner för att roa en gravid kvinna så är det bara att höra av sig.
Magen idag.

Helt färdig

Idag finns det inte en pigg del på kroppen. Bara total trötthet och värk. Tog mig en macka när Micke åkte till jobbet tidigt i morse och lade mig sedan och sov igen. Slog upp ögonen klockan tolv igen. Låg och läste en stund i sängen och bytte sedan sängen mot soffan där läsandet fortsatte. Ligger i skrivande stund fortfarande i soffan, totalt orkeslös. Blir inte mycket gjort idag med andra ord. Rester till middag senare ikväll och köket ser ut som kaos. Nya tag i morgon.

Ytligt

Förutom att längta som en tok efter bebisen så längtar jag idag efter att:
 
-kunna ta på mig strumporna själv igen
-få på mig skor med knytning igen, typ converse
-orka gå längre sträckor igen
 

Midsommar

Midsommar blev en lugn tillställning. Precis vad jag mäktade med. Vi firade i lugnan ro hos svärföräldrarna med svägerskan med sambo och barn. Jag satte mig i en stol när vi kom dit och satt sedan på samma plats i stort sett hela kvällen. Genom mat, efterrätt och lite spel. Svägerskan och jag satt båda med magarna i vädret och jag med fötterna i högläge. Tänk att nästa midsommar är det två små till att hålla koll på och förmodligen blir det lite mer traditionsfirande då än i år, när orken finns.
 
Idag vaknade vi sent, Micke fick för sig att klockan var nio när den egentligen var kvart i elva. Gick upp och åt en sen frukost och sedan somnade jag om som en stock i soffan och vaknade vid halv två. Inte så mycket har blivit gjort denna dag med andra ord. Har sett ett antal filmer under eftermiddagen och sedan kom bror hit och vi bjöd på tacos. Nu blir det en fortsatt kväll i soffan, kanske blir det mer gjort i morgon.

Sol och blå himmel

Å hej och hå! Första semesterdagen och solen skiner från en blå himmel, är det inte underbart så säg. Har hunnit med en snabb sväng på stan och beställt madrass till vaggan och inhandlat tabletter mot halsbrännan som inte är rolig om kvällarna. Har även hunnit med två samtal till försäkringskassan, vilket alltså innebär en himla massa väntetid i telefon. Tänkte ge mig på att baka lite nu inför morgondagen och får se vad det blir av det. Beror på hur länge kroppen orkar med. Någon avancerad bakning blir det i alla fall inte, det får tas igen i höst.

SEMESTER!!

Nu är det semester, vilket firas med jordgubbar och glass. Kändes så skönt att packa ihop det sista och lämna jobbet idag. Nu väntar först några veckors semester innan det är dags att gå på mammaledigheten.

 

Blev en skön sista dag på jobbet då jag hann knyta ihop det sista. Blev att säga hejdå till de som slutar på "riktigt" och sedan blev vi bjudna på lunch hemma hos en kollega då han går i pension nu. En jättegod sillunch och sedan tårta. Jag som inte är speciellt förtjust i sill åt med glädje under lunchen.

 

Och nu sitter jag här och bara njuter av tanken att jag får sova ut i morgon. Att jag ska vara ledig i flera veckor och bara längta efter bebisen. Kommer säkerligen gå både mig själv och Micke på nerverna efter ett tag, men oj vad jag njuter just idag. Bara vetskapen om att jag nu i några veckor kan vila just när jag behöver det känns jätte skönt.

 

Ska börja denna semester med att se på lite fotboll och hejja på Sverige.


Mums!

Är det inte till frukost, lunch eller middag så äts de bara för att de är så sjukt goda.


Dagen efter firandet

Vet inte om studenterna kunde ha haft mer tur igår. En halvtimme innan det var dags för utspring upphörde regnet och värmen slog till istället. Det blev en fin dag med en glad och firande bror. Maten kunde intas i solsken och även om regnet föll igen när det var dags för tårta så var det övergående. En lyckad dag allt som allt helt enkelt.

Idag vaknade vi upp till ösregn, jag låg och drog mig länge innan vi for iväg och handlade lite frukost och åt sedan en sen sådan. Idag blir det en heldag i soffan har jag bestämt (tänk bara om tv-utbudet kunde vara något bättre). Godisskålen vilar på magen och fötterna i högläge.


Lillebror tar studenten

Lillebrors student väntas... och tydligen i ihållande regn... suck! Tycker sunt om studenterna, det känns som att regnet tar bort lite av stämningen. yr.no har visat uppehåll från lunch, så vi hoppas på det.

Själv får jag gå med blöta fötter idag, har inga skor som går på som tål ens lite vatten.

Det lider mot sitt slut...

Fredag i morgon och skolavslutning. Sista dagen med eleverna på mycket, mycket länge. När vårterminen började i vintras kändes denna dag väldigt långt borta och nu är den här. Jobbar ett par dagar nästa vecka och sedan är det långledigt på riktigt. Blir mycket avslutning och firande i helgen. Först jobbet som sagt, sedan Hannas studentfirande i morgonkväll och så brors student på lördag. Jag ber till vädergudarna om fint väder. För när väl skolavslutningarna varit då är det bara fint väder som saknas för att det ska vara sommar på riktigt. Av någon anledning har jag alltid tyckt att sommaren inte riktigt börjar förän jag fyllt år och denna dag infaller ju nästa vecka, så sedan är det värme och sol vi vill ha så är det ordentlig sommar. Sedan börjar den långa väntan och längtan efter bebisen på allvar kan jag tro. Mys!

Soffläge

Känns något bättre idag. Gladare och piggare i huvudet även om jag är galet trött. Har setat på en bänk vid sjön hela arbetsdagen i stort sett och tittat på eleverna som badat(!). Trodde inte man kunde bli så trött utan att göra något alls, men det gick visst. Har ätit mig en stor tallrik med svenska jordgubbar till middag och ligger nu i soffan och bara jäser. Ska springa(ha-ha!) ner i tvättstugan och tömma tvättmaskin och torktummlare och sedan kommer resterande kväll att spenderas i liggläge i soffan.

Suck!

Känner mig långt ifrån hundra idag. Kanske är det gårdagen som fortfarande finns kvar i kroppen och gnager och stör. Lite huvudvärk på detta så är det hela komplett. Ingen bra start på veckan alls...

...

Bättre dagar har skådats. Irritation och frustration som tillslut utmynnade i tårar.
Snart ledighet, men just nu känns dagarna dit oändliga.

Läshörna

Hallen på övervåningen är en slags "döyta". Ingen jätte stor yta, men för stor för att inte göra något alls med den. Så nu är planen att det får bli en slags läshörna eller liknande. När det regnar och smattrar på takfönstret är det tokmysigt att sitta där. Den är på gång, men inte färdig ännu...

Säcken i hyllan är en slags postsäck som jag hittade på Målerbodens utförsäljning för en billig penning. Har placerat lite tidningar i den för tillfället. Blir nog bra när det blir klart.


Skrin

Fyndade mig en för tidigt födelsedagspresent idag. Ett skrin i modell större som jag tänkte förvara smycken i. Stora fack och en låda, så nu behöver det inte bli en enda salig röra.


Pedikyr, dejt och shopping

Golvläggning pågår för fullt här hemma på övervåningen. Micke och Fredrik kämpar på och jag donar med annat. Har haft en skön ledig dag med pedikyr, dejt med Jenny och Nils och en sväng på stan. Var ute efter en madrass till bebisens vagga men någon sådan kom jag tyvärr inte hem med, får leta vidare. Däremot fyndade jag lite på Måleriboden som ska stänga och hade utförsäljning med 50% på allt. Hittade en fin skylt, ett nyckelskåp och kuddar till skohyllan.


Skohyllan hittade vi för övrigt på IKEA.

Swisch!

Den här dagen har verkligen rusat förbi i hundranittio. Fattar inte vart den tagit vägen. Började med en lång morgon i sängen och sedan for jag till mormor för förmiddagsfika. Blev bjuden på rabarberpaj och sen ritade vi mönster till amningskudden som hon ska sy till bebisen. Vi kikade lite på nationaldagsfirandet genom köksfönstret och lyssnade på musiken som spelades under tiden. Väl hemkommen från mormor så hade Mickes mamma och faster spontant tittat förbi här hemma och när Micke for till jobbet tog vi flickor bilen ut till golfbanan och åt lunch. Och helt plötsligt är klockan just nu. Har ätit en tallrik med jordgubbar och mjölk precis och slöar nu i soffan. Härlig ledig dag.

Välbehövlig ledighet

Idag har jag haft min sista lektion på jobbet på cirka 14 månader. Det känns väldigt konstigt, men jag är oerhört tacksam att det enbart är en jobbvecka kvar på jobbet innan jag får gå på ledighet. Ryggen är helt slut och jag orkar inte riktigt med nu känner jag. Denna vecka väntar tre dagars extraledigt (komp) och jag tackar djupast för det. Ska passa på att besöka mormor i morgon som jag inte träffat på länge. Vi ska "konferera" som hon kallade det. Prata, fika och lata oss. Kolla över mönstrena till amningskudden och babynestet som hon ska sy och bara vara. Känns som en bra ledig dag.

Aj, oj...

Det är en riktigt trött Madde som tagit en välförtjänt vila i soffan efter jobbet idag. Hade en skittråkig natt där jag hade ont i höfterna hur jag än låg och så fort jag gav mig på att byta sovställning så fick jag sammandragningar. Dessutom har jag haft så jäkla ont i ryggslutet idag att det känts som om jag knappt kunnat ta mig framåt. Första gången jag har så här riktigt ont både natt och dag och då går vi in i vecka 32 i morgon, så jag har nog varit lyckligt lottad ändå. Ska fortsätta att ägna eftermiddagen i soffan och se om jag senare orkar ta tag i hatthyllans sista lager med färg.

Fix- och städsöndag

Vädret har verkligen inbjudit till städ och fix hemma idag. Fem maskiner tvätt har hunnits med, skräp har slängts och halva köket har fått sig en ordentlig genomgång. Jag tycker mig hållt på hela dagen och ändå har jag inte kommit så långt. Det slår mig fortfaranade hur lång tid allt tar numera och hur många pauser som behövs under en dag.

Ägnade en stund på eftermiddagen åt att leta jordgubbar. De var slut i flera affären, kanske beroende på att det är söndag, vad vet jag. Tillslut hittade jag ändå gubbar, svenska dessutom. Dyra som sjutton men värda varenda krona. Den senaste veckan är jordgubbar det första som dyker upp i mina tankar när jag funderar på mellanmål, lunch eller middag. Jag är en absolut motståndare till de som säger att frukt är godis. Jordgubbar kan jag dock jämföra med godis, sommargubbarna alltså. De riktiga.


IKEA

Ligger utslagen i soffan efter en heldag på IKEA. Har bäddat ner mig under tjocka vinterfilten för helt plötsligt blev det kallt här hemma igen. Efter förra veckans värme så slog vi av elementen här hemma och var inte riktigt beredda på att kylan skulle slå så hårt igen, fem grader ute i början av juni. Det är inte sommar det. Men det känns så tråkigt att slå på elementen igen, vill ju ha sommar och värme nu.

Efter besöket på IKEA kom vi i alla fall hem med allt på listan och mer därtill. Så är det väl i och för sig alltid när man besöker IKEA, men idag blev det mer extra än vanligt. Men hittade en hel del som vi var i behov av men inte riktigt tänkt på. Dock saknades det en del i ett av paketen så den kommer på posten i veckan. Bror, som också var med och storhandlade, hängde sedan på hem hit för pizza och tv-häng. Passade även på att utnyttja hans längd och satte upp lite nya lampor vi inhandlade.

Verkar som att det tråkiga vädret ska hålla i sig de närmaste dagarna så i morgon blir det nog att ta ett rejält tag om dammtrasan och dammsugaren. Ska även se till att måla ytterligare ett lager på hatthyllan så den kan komma upp i veckan.

Nu väntar sängen med smattrande regn på fönsterbläcket.

Fredagkväll

Lets Dance och godisskålen, det är en fredag i soffan det. Laddar för ett Ikeabesök i morgon. Sista hela undervisningsveckan är avslutad, nästa vecka jobbar jag två dagar och veckan därpå är det avslutningsveckan. Bara en massa skojigheter i stort sett som toppas med skolavslutning på fredagen och sedan lillebrors student på lördagen. Snart efterlängtad semester med andra ord.

Här hemma händer det också saker. Golvet i hallen på entréplan är lagt, blev så himla bra med det mörka golvet mot de vita väggarna. Nästa vecka blir det mer golvläggning. Idag på eftermiddagen har jag målat den gamla hatthyllan som ska bli vit och Micke har skruvat i golvet på övervåningen för att slippa knarret. Nu ska det bara hittas en skohylla också. Den vi haft hittills är alldeles för liten, så en större är vad vi letar efter. Kanske denna nedan från www.ellos.se:


RSS 2.0
enresagenomlivet -

Flicka eller Pojke?

Det här med vilket kön bebisen har, det är verkligen en gåta i sig. Vi har valt att inte kolla upp om det är en flicka eller pojke, men nu börjar ju verkligen nyfikenheten att krypa sig på. Själv har jag ingen aning om vad jag tror. Då alla andra får barn brukar jag alltid få en känsla åt det ena eller andra hållet, men nu, när det gäller våran lilla så kan jag inte alls komma fram till vad jag tror.
 
Omgivningen börjar komma med gissningar och de flesta tror att det kommer att bli en liten tös. Endast ett par stycken, av de som sagt sitt, tror på att det kommer att kika ut en liten grabb. Mormor är helt säker på att det är en pojke att han dessutom kommer att kika ut tidigare än beräknat.
 
Det här med när bebisen kommer att titta ut är ju också intressant. Mormor tror som sagt att den lilla kommer tidigare, själv har jag ställt in mig på att gå över tiden, även om jag hoppas att den gärna vill titta ut lite tidigare eller i alla fall runt beräknat datum.
 
Så finns det några gissningar om när den lilla vill titta ut så lägg gärna en gissning. Kul att ha när det närmar sig om inte annat. Kanske en gissning på kön också om man vågar sträcka sig så långt. Beräknat datum är den 7 augusti. Själv har jag en gissning på 12 augusti och det är enbart för att lilla Nils fyller då och det skulle inte förvåna mig alls om denna lilla vill dela den födelsedagen.
 
Så, gissa på!

Vagn och babyskydd - Check!

Idag hämtade vi hem bebisens vagn och babyskydd. Känns lite småskumt att se vagnen varje gång man passerar kontoret där den just nu står parkerad. Fortfarande väldigt overkligt. Tänk att lilla bebisen ska ligga där i om bara några veckor.
En Brio Sing blev det.

Vecka 35

Idag går vi in i vecka 35 och man kan väl ändå säga att det närmar sig. Besök hos barnmorskan i morse där allting visade sig vara i ordning och i morgon ska jag till sjukgymnasten för att få stödstrumpor då jag haft svårt att hitta några som passar på apoteken. Bebis buffar på och har hicka, ibland flera gånger dagligen. Jag gör allt för att försöka få dagarna att gå, vilket inte alltid är helt enkelt. Hade önskat lite finare väder så hade jag i alla fall kunnat suttit utomhus. Micke jobbar i flera veckor till så jag får roa mig på egen hand. Denna vecka har jag förutom besöket hos sjukgymnasten en tur till Lager 157 samt ett besök hos mormor inbokat. Så är det någon som känner för att roa en gravid kvinna så är det bara att höra av sig.
Magen idag.

Helt färdig

Idag finns det inte en pigg del på kroppen. Bara total trötthet och värk. Tog mig en macka när Micke åkte till jobbet tidigt i morse och lade mig sedan och sov igen. Slog upp ögonen klockan tolv igen. Låg och läste en stund i sängen och bytte sedan sängen mot soffan där läsandet fortsatte. Ligger i skrivande stund fortfarande i soffan, totalt orkeslös. Blir inte mycket gjort idag med andra ord. Rester till middag senare ikväll och köket ser ut som kaos. Nya tag i morgon.

Ytligt

Förutom att längta som en tok efter bebisen så längtar jag idag efter att:
 
-kunna ta på mig strumporna själv igen
-få på mig skor med knytning igen, typ converse
-orka gå längre sträckor igen
 

Midsommar

Midsommar blev en lugn tillställning. Precis vad jag mäktade med. Vi firade i lugnan ro hos svärföräldrarna med svägerskan med sambo och barn. Jag satte mig i en stol när vi kom dit och satt sedan på samma plats i stort sett hela kvällen. Genom mat, efterrätt och lite spel. Svägerskan och jag satt båda med magarna i vädret och jag med fötterna i högläge. Tänk att nästa midsommar är det två små till att hålla koll på och förmodligen blir det lite mer traditionsfirande då än i år, när orken finns.
 
Idag vaknade vi sent, Micke fick för sig att klockan var nio när den egentligen var kvart i elva. Gick upp och åt en sen frukost och sedan somnade jag om som en stock i soffan och vaknade vid halv två. Inte så mycket har blivit gjort denna dag med andra ord. Har sett ett antal filmer under eftermiddagen och sedan kom bror hit och vi bjöd på tacos. Nu blir det en fortsatt kväll i soffan, kanske blir det mer gjort i morgon.

Sol och blå himmel

Å hej och hå! Första semesterdagen och solen skiner från en blå himmel, är det inte underbart så säg. Har hunnit med en snabb sväng på stan och beställt madrass till vaggan och inhandlat tabletter mot halsbrännan som inte är rolig om kvällarna. Har även hunnit med två samtal till försäkringskassan, vilket alltså innebär en himla massa väntetid i telefon. Tänkte ge mig på att baka lite nu inför morgondagen och får se vad det blir av det. Beror på hur länge kroppen orkar med. Någon avancerad bakning blir det i alla fall inte, det får tas igen i höst.

SEMESTER!!

Nu är det semester, vilket firas med jordgubbar och glass. Kändes så skönt att packa ihop det sista och lämna jobbet idag. Nu väntar först några veckors semester innan det är dags att gå på mammaledigheten.

 

Blev en skön sista dag på jobbet då jag hann knyta ihop det sista. Blev att säga hejdå till de som slutar på "riktigt" och sedan blev vi bjudna på lunch hemma hos en kollega då han går i pension nu. En jättegod sillunch och sedan tårta. Jag som inte är speciellt förtjust i sill åt med glädje under lunchen.

 

Och nu sitter jag här och bara njuter av tanken att jag får sova ut i morgon. Att jag ska vara ledig i flera veckor och bara längta efter bebisen. Kommer säkerligen gå både mig själv och Micke på nerverna efter ett tag, men oj vad jag njuter just idag. Bara vetskapen om att jag nu i några veckor kan vila just när jag behöver det känns jätte skönt.

 

Ska börja denna semester med att se på lite fotboll och hejja på Sverige.


Mums!

Är det inte till frukost, lunch eller middag så äts de bara för att de är så sjukt goda.


Dagen efter firandet

Vet inte om studenterna kunde ha haft mer tur igår. En halvtimme innan det var dags för utspring upphörde regnet och värmen slog till istället. Det blev en fin dag med en glad och firande bror. Maten kunde intas i solsken och även om regnet föll igen när det var dags för tårta så var det övergående. En lyckad dag allt som allt helt enkelt.

Idag vaknade vi upp till ösregn, jag låg och drog mig länge innan vi for iväg och handlade lite frukost och åt sedan en sen sådan. Idag blir det en heldag i soffan har jag bestämt (tänk bara om tv-utbudet kunde vara något bättre). Godisskålen vilar på magen och fötterna i högläge.


Lillebror tar studenten

Lillebrors student väntas... och tydligen i ihållande regn... suck! Tycker sunt om studenterna, det känns som att regnet tar bort lite av stämningen. yr.no har visat uppehåll från lunch, så vi hoppas på det.

Själv får jag gå med blöta fötter idag, har inga skor som går på som tål ens lite vatten.

Det lider mot sitt slut...

Fredag i morgon och skolavslutning. Sista dagen med eleverna på mycket, mycket länge. När vårterminen började i vintras kändes denna dag väldigt långt borta och nu är den här. Jobbar ett par dagar nästa vecka och sedan är det långledigt på riktigt. Blir mycket avslutning och firande i helgen. Först jobbet som sagt, sedan Hannas studentfirande i morgonkväll och så brors student på lördag. Jag ber till vädergudarna om fint väder. För när väl skolavslutningarna varit då är det bara fint väder som saknas för att det ska vara sommar på riktigt. Av någon anledning har jag alltid tyckt att sommaren inte riktigt börjar förän jag fyllt år och denna dag infaller ju nästa vecka, så sedan är det värme och sol vi vill ha så är det ordentlig sommar. Sedan börjar den långa väntan och längtan efter bebisen på allvar kan jag tro. Mys!

Soffläge

Känns något bättre idag. Gladare och piggare i huvudet även om jag är galet trött. Har setat på en bänk vid sjön hela arbetsdagen i stort sett och tittat på eleverna som badat(!). Trodde inte man kunde bli så trött utan att göra något alls, men det gick visst. Har ätit mig en stor tallrik med svenska jordgubbar till middag och ligger nu i soffan och bara jäser. Ska springa(ha-ha!) ner i tvättstugan och tömma tvättmaskin och torktummlare och sedan kommer resterande kväll att spenderas i liggläge i soffan.

Suck!

Känner mig långt ifrån hundra idag. Kanske är det gårdagen som fortfarande finns kvar i kroppen och gnager och stör. Lite huvudvärk på detta så är det hela komplett. Ingen bra start på veckan alls...

...

Bättre dagar har skådats. Irritation och frustration som tillslut utmynnade i tårar.
Snart ledighet, men just nu känns dagarna dit oändliga.

Läshörna

Hallen på övervåningen är en slags "döyta". Ingen jätte stor yta, men för stor för att inte göra något alls med den. Så nu är planen att det får bli en slags läshörna eller liknande. När det regnar och smattrar på takfönstret är det tokmysigt att sitta där. Den är på gång, men inte färdig ännu...

Säcken i hyllan är en slags postsäck som jag hittade på Målerbodens utförsäljning för en billig penning. Har placerat lite tidningar i den för tillfället. Blir nog bra när det blir klart.


Skrin

Fyndade mig en för tidigt födelsedagspresent idag. Ett skrin i modell större som jag tänkte förvara smycken i. Stora fack och en låda, så nu behöver det inte bli en enda salig röra.


Pedikyr, dejt och shopping

Golvläggning pågår för fullt här hemma på övervåningen. Micke och Fredrik kämpar på och jag donar med annat. Har haft en skön ledig dag med pedikyr, dejt med Jenny och Nils och en sväng på stan. Var ute efter en madrass till bebisens vagga men någon sådan kom jag tyvärr inte hem med, får leta vidare. Däremot fyndade jag lite på Måleriboden som ska stänga och hade utförsäljning med 50% på allt. Hittade en fin skylt, ett nyckelskåp och kuddar till skohyllan.


Skohyllan hittade vi för övrigt på IKEA.

Swisch!

Den här dagen har verkligen rusat förbi i hundranittio. Fattar inte vart den tagit vägen. Började med en lång morgon i sängen och sedan for jag till mormor för förmiddagsfika. Blev bjuden på rabarberpaj och sen ritade vi mönster till amningskudden som hon ska sy till bebisen. Vi kikade lite på nationaldagsfirandet genom köksfönstret och lyssnade på musiken som spelades under tiden. Väl hemkommen från mormor så hade Mickes mamma och faster spontant tittat förbi här hemma och när Micke for till jobbet tog vi flickor bilen ut till golfbanan och åt lunch. Och helt plötsligt är klockan just nu. Har ätit en tallrik med jordgubbar och mjölk precis och slöar nu i soffan. Härlig ledig dag.

Välbehövlig ledighet

Idag har jag haft min sista lektion på jobbet på cirka 14 månader. Det känns väldigt konstigt, men jag är oerhört tacksam att det enbart är en jobbvecka kvar på jobbet innan jag får gå på ledighet. Ryggen är helt slut och jag orkar inte riktigt med nu känner jag. Denna vecka väntar tre dagars extraledigt (komp) och jag tackar djupast för det. Ska passa på att besöka mormor i morgon som jag inte träffat på länge. Vi ska "konferera" som hon kallade det. Prata, fika och lata oss. Kolla över mönstrena till amningskudden och babynestet som hon ska sy och bara vara. Känns som en bra ledig dag.

Aj, oj...

Det är en riktigt trött Madde som tagit en välförtjänt vila i soffan efter jobbet idag. Hade en skittråkig natt där jag hade ont i höfterna hur jag än låg och så fort jag gav mig på att byta sovställning så fick jag sammandragningar. Dessutom har jag haft så jäkla ont i ryggslutet idag att det känts som om jag knappt kunnat ta mig framåt. Första gången jag har så här riktigt ont både natt och dag och då går vi in i vecka 32 i morgon, så jag har nog varit lyckligt lottad ändå. Ska fortsätta att ägna eftermiddagen i soffan och se om jag senare orkar ta tag i hatthyllans sista lager med färg.

Fix- och städsöndag

Vädret har verkligen inbjudit till städ och fix hemma idag. Fem maskiner tvätt har hunnits med, skräp har slängts och halva köket har fått sig en ordentlig genomgång. Jag tycker mig hållt på hela dagen och ändå har jag inte kommit så långt. Det slår mig fortfaranade hur lång tid allt tar numera och hur många pauser som behövs under en dag.

Ägnade en stund på eftermiddagen åt att leta jordgubbar. De var slut i flera affären, kanske beroende på att det är söndag, vad vet jag. Tillslut hittade jag ändå gubbar, svenska dessutom. Dyra som sjutton men värda varenda krona. Den senaste veckan är jordgubbar det första som dyker upp i mina tankar när jag funderar på mellanmål, lunch eller middag. Jag är en absolut motståndare till de som säger att frukt är godis. Jordgubbar kan jag dock jämföra med godis, sommargubbarna alltså. De riktiga.


IKEA

Ligger utslagen i soffan efter en heldag på IKEA. Har bäddat ner mig under tjocka vinterfilten för helt plötsligt blev det kallt här hemma igen. Efter förra veckans värme så slog vi av elementen här hemma och var inte riktigt beredda på att kylan skulle slå så hårt igen, fem grader ute i början av juni. Det är inte sommar det. Men det känns så tråkigt att slå på elementen igen, vill ju ha sommar och värme nu.

Efter besöket på IKEA kom vi i alla fall hem med allt på listan och mer därtill. Så är det väl i och för sig alltid när man besöker IKEA, men idag blev det mer extra än vanligt. Men hittade en hel del som vi var i behov av men inte riktigt tänkt på. Dock saknades det en del i ett av paketen så den kommer på posten i veckan. Bror, som också var med och storhandlade, hängde sedan på hem hit för pizza och tv-häng. Passade även på att utnyttja hans längd och satte upp lite nya lampor vi inhandlade.

Verkar som att det tråkiga vädret ska hålla i sig de närmaste dagarna så i morgon blir det nog att ta ett rejält tag om dammtrasan och dammsugaren. Ska även se till att måla ytterligare ett lager på hatthyllan så den kan komma upp i veckan.

Nu väntar sängen med smattrande regn på fönsterbläcket.

Fredagkväll

Lets Dance och godisskålen, det är en fredag i soffan det. Laddar för ett Ikeabesök i morgon. Sista hela undervisningsveckan är avslutad, nästa vecka jobbar jag två dagar och veckan därpå är det avslutningsveckan. Bara en massa skojigheter i stort sett som toppas med skolavslutning på fredagen och sedan lillebrors student på lördagen. Snart efterlängtad semester med andra ord.

Här hemma händer det också saker. Golvet i hallen på entréplan är lagt, blev så himla bra med det mörka golvet mot de vita väggarna. Nästa vecka blir det mer golvläggning. Idag på eftermiddagen har jag målat den gamla hatthyllan som ska bli vit och Micke har skruvat i golvet på övervåningen för att slippa knarret. Nu ska det bara hittas en skohylla också. Den vi haft hittills är alldeles för liten, så en större är vad vi letar efter. Kanske denna nedan från www.ellos.se: