Min dag

Vaknar och inser att det är ledig dag(Yeah!) - Ner på stan för att beställa barnvagn och babysskydd(dock blev ingen beställning gjord då ansvarige inte var där) - Prova långklänning på Lindex som kunde tänkas till sommarens firanden(passade inte) - Iväg och fixa naglarna - Åka och beställa trädgårdsmöbler - Inhandla lunch som sedan intogs hemma - Åka akut ner på stan för att inhandla nya byxor(lyckades spräcka mina favorit mammabyxor helt då jag mitt i allt glömde min nuvarande osmidighet) - Hämta färgprover på färgaffären - Påbörja filmuppgift till datakursen på jobbet - Ta emot leverans av trädgårdsmöbler.

Nu: Pilla bort all bubbelplast på trädgårdsstolarna. Sex stolar, fyra ben på varje med bubbelplast, tjugofyra ben med galna mängder bubbelplast som ska pillas bort.

Snart: Grillning med mannen och invigning av trädgårdsmöblerna.

Dagen i punkter

  • Vaknade tidigt (innan sju).
  • Började dagen med mumsig frukost och en film
  • Kikat på trädgårdsmöbler (vi kom hem med solstolar , sommaren är räddad)
  • Lunch med Jenny
  • En stund i solen med en bok
  • Pannkaksmiddag
  • Glass till efterrätt
  • Solen skiner fastän kvällen är kommen

Dagens efterrätt.

Värmande sol och glass, nu börjar det likna något.


Sköna lördag

Idag har jag haft en välbehövlig dag utanför jobbet och pluggets gräns. Det känns som jag varit i en bubbla sista veckan som inneburit jobb-plugg-sova och så har det rullat på tills i går kväll när vi landade i stan igen efter en hel dag på universitetet i Stockholm.

Så idag så tvingade jag i stort sett med mig syster ner på stan för en lunch och sedan en vända i centrum som var fyllt med folk i det fina vädret.. Så skönt att tänka på annat än jobb och plugg och känna sig lite social igen. Sprang även på Titti nere på stan och fick mig en kik på nykläckta lilla Nellie. Tänk att en sådan liten kommer att finnas här hos oss om inte allt för lång tid. Shoppade även loss på filtar till bebisen och lite blommor som ny prydet vår trapp upp till ytterdörren.

Till kvällen blev det grillat signerat maken min. Jag blev liggande på soffan efter ett par timmar på stan och blomplanterande och ligger här fortfarande. Har även fixat med deklarationen så nu är den avbockad på att-göra-listan. Tre dagar till med ledighet återstår nu när det är valborg och första maj. Vårterminen är bra på så sätt, många andningshål. Inga större planer mer än lite nagelfix på måndag. Ska försöka njuta av det fina vädret som prognosen lovat.


Fina filtar till bebisen.

...

Halv fyra var jag hemma idag. Sedan dess, med en paus för ätande i kanske en kvart, har jag pluggat. Och jag är inte i närheten av klar. På fredag är det träff i Stockholm, innan dess ska tre uppgifter vara gjorda, fyra texter vara genomlästa och "gensvarade" på. Jobbet ska rulla på, utvecklingssamtal ska hållas, farmor ska firas.

Nu ska jag gå och kramas med min man så jag får en liten dos kärlek innan jag kryper ner i sängen. Där hade jag helst velat legat för två timmar sedan men det går icke.

Tisdag i morgon. Vilket innebär monster-tisdag. Sex lektioner på varandra med knappt hål för att andas imellan. Sedan hem och plugga på det. Jo, jag vet vad jag gör denna vecka.

Söndagen

Såhär har dagen till stora delar sett ut. Tacka vet ja chokladen som gör det lite mer uppmuntrande att plugga. Tog mig dock en paus och följde med mamma, bror och Hanna till Outleten och kikade studentkostym till bror. Blev även en sväng in till Delicato Outleten. Så nu sitter jag här med en gigantisk chokladboll framför mig då jag hittade en låda med delicatobollar vars defekt var att de var för stora. I lådan skulle det varit 35 chokladbollar men det var bara tolv. En chokladboll är alltså som tre vanliga. Och goda är dom.


Lördag med lång sovmorgon

Det blev en lång förmiddag i sängen, men vädret lockade inte till tidig uppstigning. Blev serverad frukost på sängen och låg sedan och läste någon timme. Helt plötsligt vaknar jag till och inser att jag somnat om. Klockan var då strax före ett. Gud så skönt det var. Minns inte när jag sov så länge sist. Och frukost på sängen kan nog gärna få bli en vana framöver.

Har två helt oplanerade dagar framför mig (eller en och en halv är det väl kvar). Har ju en del plugg som behöver påbörjas men jag tar nog fortsatt paus från det idag och påbörjar det i morgon. Idag känner jag för att göra ingenting alls.

Päronpaj

Äpplen fanns inte hemma, så man tager vad man haver.


Fredag!

Äntligen fredag. Är helt slut efter denna vecka. Veckan efter ledighet och så en jävulsk uppgift i pluggeriet. Men nu är det fredag och jag är på hemmaplan, hemkommen från jobbet. Micke målar badrum och jag ska slänga ihop en paj.

Ny bokhög

Hämtade ut ett paket med böcker idag, ett ganska enhetligt tema.

Var hos barnmorskan idag, fick lyssna på bebisens hjärtat och mäta magen. Allt såg bra ut, dock på gränsen till för högt blodtryck, vilket jag även hade förra gången, så de skulle hålla lite koll på det. Tapeter har vi nog också hittat till bebisens rum. Vi hade tänkt en sak men åkte från tapetbutiken med helt andra tankar. Kommer nog bli riktigt fint.


Gaaaahhh!

Denna grammatikkurs gör mig tokig. Nu är i alla fall denna uppgift inlämnad, men hur sedan resultatet blir är en annan fråga. Det var länge sedan som jag verkligen kände att jag hade så mycket noll koll på en uppgift så som jag haft nu. Vissa delar känns det som om jag kastat tärning och kört rena chansningen när svaren ska skrivas.

I morgon blir det i alla fall vila från plugget. Efter jobbet ska vi till barnmorskan och sedan ska vi titta på tapeter till bebisens rum. Åter till plugget i helgen då åter en monsteruppgift väntar.

Ge upp?

Är det nu man ska inse sin begränsning? Att det kanske inte är en bra kombo att jobba 100%, plugga 50% och vara gravid (och där graviditeten nu börjat kännas tung och påfrestande för kroppen). När man tvingas sätta sig framför datorn så fort man kommer hem fastän man inte behöver annat än att lägga sig och sova en stund efter en fullspäckad arbetsdag. När huvudet skriker att det är fullt och hormonerna gör så att tårar av frustration sprutar. När man känner sig jävligt dålig som inte fattar det som står i boken fastän man läst ett tiotal gånger och undrar vad man gett sig in på. Är det nu man ska ge upp eller kämpa lite till?

Stor och rund

Det är 15 veckor kvar av graviditeten (förhoppningsvis inte mer) och jag börjar redan sakna min kropp. Kroppen har förändrats och sockersuget som setat i har ju inte gjort det bättre heller, nu är jag dock inne på dag fem utan godis och så tänkte jag att det ska förbli. Provar klädesplagg efter klädesplagg men inser tillslut att det är såhär jag ser ut och just nu går det inte att göra så mycket åt. Att promenera längre sträckor är det heller inte tal om då ryggen säger ifrån och det känns att kroppen är tyngre.

Jag har igår och idag slitit mitt hår över kläder inför Nils dop i morgon. Trivdes inte alls i det jag från början hade tänkt utan fick tänka om. Känner mig mest stor och bylsig i allt, men det är väl som sagt bara att acceptera. Hittade i alla fall en klänning på stan idag som det nog får bli i morgon.

Nu ska jag vila ut en stund på soffan. Äta en nybakad tekaka och sedan blunda i några minuter.

Besök och tankar ett år tillbaka

Nu är vi gång här hemma och förhoppningsvis har vi nymålade hallar och vardagsrum innan sommaren är här. Det har varit målerifirmor här och lämnat offerter så nu ska det bara bestämmas vilka som ska anlitas och vilka färger vi ska ha. Vi är nog redan ganska överens om färgvalet, vilket känns bra.

Efter att ha haft ett par firmor här i förmiddags så tog jag en sväng förbi mormor för lite fika. Den där tiden för att hinna ses i veckorna finns inte alltid och det dåliga samvetet kryper inpå, så när det är lov är det bäst att passa på. Hon visade även upp lite av det hon stickat till bebisen, jag tycker det känns extra fint när det finns hjärta och själ bakom plaggen. Nu skulle hon ha "stickningsstopp" ett tag sa hon, men jag har gett henne lite andra uppgifter som hon gärna hjälper till med. Hon ska bland annat få sy en amningskudde tänkte jag.

Har precis bokat in lite firande av våran bröllopsdag som är om cirka en månad. Kan inte riktigt fattat att det snart redan gått ett år, men det har det alltså. Det blir en mysig weekend för bara oss, kanske sista som hinns med innan bebisen kommer då Micke ju jobbar halva sommaren och när han sedan har semester så är strax dags för den lilla att titta ut.

En stund innan alla gäster anländer och vi kollar läget en sista gång. Två lyckliga, men otroligt nervösa, leenden som Mattias lyckats fånga på bild. För det var någonstans här, när det verkligen började närma sig, som fjärilarna började fladdra i magen. Helt otroligt att det är ett helt år sedan snart.


I brevlådan

Tack, men jag hoppar nog erbjudandet...

Återkom i höst.



Underbara, härliga ledighet

Dagen har gått i fikandets tecken, besök av Hallberg/Ahlenius i förmiddags här hemma och sedan fortsatte jag med födelsedagsfika hemma hos syster på eftermiddagen. Lediga dagar är underbart. Sova länge och bara vara. I morgon väntas besök av Emma. Vi pluggade tillsammans under Norrköpingstiden och dessutom väntar hon också bebis i sommar. Så i morgon blir det nog en hel del mage och bebisprat.

Annars är jag på klänningjakt just nu. Vill ha en långklänning som jag kan bära på lillebrors student och på elevernas avslutningsfest i sommar. Hittar dock ingen. Den måste passa över magen som kommer att vara ganska så stor då, sju månader gången. Vill kunna känna mig fin fastän jag kommer vara stor.

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och vila.

Trött påskdag

Landade hemma igår efter middag hos Micke föräldrar och magen var överfull. Låg och gnydde i soffan och kunde knappt andas kändes det som. När det kändes bättre kröp jag till sängs och vaknade sedan i morse med en förkylning som tagit över min kropp. Halsont, snorig och huvudvärk. Det slår aldrig fel, det kommer alltid när det är ledighet i antågande. Jag tog mig i alla fall upp för lite frukost och lite plugg. Det tog dock inte så lång tid innan jag kröp ner i soffan och somnade om igen. Om några timmar väntar middag hemma hos pappa så jag ska krypa ner i sängen någon timme till och försöka pigga på mig lite innan dess. Ett par alvedon på det så borde jag kunna hålla mig vaken ikväll.


Påsken är här

Lediga dagar framför mig. Gillar´t!
Insåg att jag glömt att påskpynta, inget ris och inga fjädrar. Blommor får det bli i mängder istället. Köpte påskliljor och hyacinter att plantera ute men idag när jag kom hem efter mina ärrenden så insåg jag att jag glömt köpa blomjord. Så det får helt enkelt bli i krukor inomhus istället, det går bra det också. Påskäggen är fyllda och fötterna lagda högt i soffan. Nu är det ledigt.

Godisskålen står redo i hallen inför antågandet av påskkärringar. Under halloween, när vi just flyttat in, så hade jag helt missat att köpa godis, men nu står det redo när grannbarnen kommer.

Påskäggen är välfyllda, minst sagt. Knappt att man vågar öppna dem. Detta lär räcka i några dagar.

Färgglada tulpaner som får vara årets påskpynt.

En dag kvar, en dag...

En dag på jobbet kvar innan det är dags för påsklov. Ett efterlängtat sådant, men så är det väl oftast med lov. De kommer ofta rätt så lägligt. Två lektioner kvar och sedan tio dagars ledighet. Påsken kommer att inleda lovet med födelsedagsfirande av äldsta lillebror och sedan middagar hemma hos våra föräldrar under lördag och söndag. Det ryktas om snö och kyla också under början av helgen, jag som hade hoppats på grillning i vårsolen. Annars är veckan rätt tom på planer, ska försöka att jobba minimalt och bara vila. Mycket sömn kan det nog tänkas att det blir. Men först är det en dag kvar på jobbet.

Stora klagan

Orkar du inte höra klagan så sluta läs här...

Alltså denna sablarns (skulle kunna använda så många fler fula ord) teknik. Ibland så blir jag vansinnig. Det ska bara funka. Internet strular något så fruktansvärt, några sidor som brukar ta mig en kvart att kika igenom har tagit mig en timme, om inte mer. Men nu börjar tålamodet ta slut och nyss skrek jag åt datorn av irritation. Dessutom har jag fortfarande inte köpt mig någon ny mobil, vilket jag måste eftersom min är trasig och jag har lånat min brors gamla, som dessutom inte fungerar fullt ut den heller. Men jag vill inte lägga en jäkla massa tusen på en sketen telefon. Femtusen på en mobil eller femtusen på en barnvagn? För mig är valet jäkligt enkelt. Inte väljer jag mobilen i alla fall. Och ja, jag vet att det finns billigare varianter också. Men lite moderniteter bör det finnas på telefonen och då verkar det ju bli ett par tusen i alla fall. Som grädden på moset så funkar inte informationen på tv´n så jag har noll koll på vad som visas på tv ikväll (och har så haft de senaste dagarna). Vad är problemet? Hade detta varit igår så hade jag nog suttit och gråtit just nu eftersom hela dagen var ett stort mörkt moln. Idag är jag mest bara irriterad och slår lite extra hårt på datorn. Jo just ja, datorn också ja. Den har snart passerat sitt bäst före datum och behövs bytas ut. Jo, tjena. Det lär inte köpas i första hand. Tacksam att jag har en jobbdator också så jag kan byta när det ska jobbas.För att klaga ytterligare så är ju tv-utbudet katastrofalt. Varje dag.

Det var dagens stora klagan, eller kanske snarare klagan för en hel månad.

Ser framemot besök hos barnmorskan i morgon och lyssna på bebisen lilla hjärta samt att påsklovet stundar om bara ett par dagar. Andas ut, andas in...

Laddaren återfunnen!

Efter att ha gått på jakt idag så hittade jag kameraladdaren. Av någon anledningen så tyckte jag visst att det var en bra idé att lägga den bakom böckerna i bokhyllan när jag packade upp den efter flytten.

Mycket piggare idag än igår, de där timmarnas vila igår och en lång natts sömn i natt gjorde susen. Idag har jag hållt i gång hela dagen. Tre maskiner tvätt har hunnits tvättas, chokladbiskvier samt matbröd har bakats och så har jag spenderat några timmar hemma hos far min där jag bjöd in mig på mat. Nu blir det några timmar framför tv´n innan det är dags för sista jobbveckan innan påsklovet.

Första gången jag bakade biskvier. Nästa gång blir det mer kräm i, lite snålt i receptet tyckte jag allt.

Vetekakor

RSS 2.0
enresagenomlivet -

Min dag

Vaknar och inser att det är ledig dag(Yeah!) - Ner på stan för att beställa barnvagn och babysskydd(dock blev ingen beställning gjord då ansvarige inte var där) - Prova långklänning på Lindex som kunde tänkas till sommarens firanden(passade inte) - Iväg och fixa naglarna - Åka och beställa trädgårdsmöbler - Inhandla lunch som sedan intogs hemma - Åka akut ner på stan för att inhandla nya byxor(lyckades spräcka mina favorit mammabyxor helt då jag mitt i allt glömde min nuvarande osmidighet) - Hämta färgprover på färgaffären - Påbörja filmuppgift till datakursen på jobbet - Ta emot leverans av trädgårdsmöbler.

Nu: Pilla bort all bubbelplast på trädgårdsstolarna. Sex stolar, fyra ben på varje med bubbelplast, tjugofyra ben med galna mängder bubbelplast som ska pillas bort.

Snart: Grillning med mannen och invigning av trädgårdsmöblerna.

Dagen i punkter

  • Vaknade tidigt (innan sju).
  • Började dagen med mumsig frukost och en film
  • Kikat på trädgårdsmöbler (vi kom hem med solstolar , sommaren är räddad)
  • Lunch med Jenny
  • En stund i solen med en bok
  • Pannkaksmiddag
  • Glass till efterrätt
  • Solen skiner fastän kvällen är kommen

Dagens efterrätt.

Värmande sol och glass, nu börjar det likna något.


Sköna lördag

Idag har jag haft en välbehövlig dag utanför jobbet och pluggets gräns. Det känns som jag varit i en bubbla sista veckan som inneburit jobb-plugg-sova och så har det rullat på tills i går kväll när vi landade i stan igen efter en hel dag på universitetet i Stockholm.

Så idag så tvingade jag i stort sett med mig syster ner på stan för en lunch och sedan en vända i centrum som var fyllt med folk i det fina vädret.. Så skönt att tänka på annat än jobb och plugg och känna sig lite social igen. Sprang även på Titti nere på stan och fick mig en kik på nykläckta lilla Nellie. Tänk att en sådan liten kommer att finnas här hos oss om inte allt för lång tid. Shoppade även loss på filtar till bebisen och lite blommor som ny prydet vår trapp upp till ytterdörren.

Till kvällen blev det grillat signerat maken min. Jag blev liggande på soffan efter ett par timmar på stan och blomplanterande och ligger här fortfarande. Har även fixat med deklarationen så nu är den avbockad på att-göra-listan. Tre dagar till med ledighet återstår nu när det är valborg och första maj. Vårterminen är bra på så sätt, många andningshål. Inga större planer mer än lite nagelfix på måndag. Ska försöka njuta av det fina vädret som prognosen lovat.


Fina filtar till bebisen.

...

Halv fyra var jag hemma idag. Sedan dess, med en paus för ätande i kanske en kvart, har jag pluggat. Och jag är inte i närheten av klar. På fredag är det träff i Stockholm, innan dess ska tre uppgifter vara gjorda, fyra texter vara genomlästa och "gensvarade" på. Jobbet ska rulla på, utvecklingssamtal ska hållas, farmor ska firas.

Nu ska jag gå och kramas med min man så jag får en liten dos kärlek innan jag kryper ner i sängen. Där hade jag helst velat legat för två timmar sedan men det går icke.

Tisdag i morgon. Vilket innebär monster-tisdag. Sex lektioner på varandra med knappt hål för att andas imellan. Sedan hem och plugga på det. Jo, jag vet vad jag gör denna vecka.

Söndagen

Såhär har dagen till stora delar sett ut. Tacka vet ja chokladen som gör det lite mer uppmuntrande att plugga. Tog mig dock en paus och följde med mamma, bror och Hanna till Outleten och kikade studentkostym till bror. Blev även en sväng in till Delicato Outleten. Så nu sitter jag här med en gigantisk chokladboll framför mig då jag hittade en låda med delicatobollar vars defekt var att de var för stora. I lådan skulle det varit 35 chokladbollar men det var bara tolv. En chokladboll är alltså som tre vanliga. Och goda är dom.


Lördag med lång sovmorgon

Det blev en lång förmiddag i sängen, men vädret lockade inte till tidig uppstigning. Blev serverad frukost på sängen och låg sedan och läste någon timme. Helt plötsligt vaknar jag till och inser att jag somnat om. Klockan var då strax före ett. Gud så skönt det var. Minns inte när jag sov så länge sist. Och frukost på sängen kan nog gärna få bli en vana framöver.

Har två helt oplanerade dagar framför mig (eller en och en halv är det väl kvar). Har ju en del plugg som behöver påbörjas men jag tar nog fortsatt paus från det idag och påbörjar det i morgon. Idag känner jag för att göra ingenting alls.

Päronpaj

Äpplen fanns inte hemma, så man tager vad man haver.


Fredag!

Äntligen fredag. Är helt slut efter denna vecka. Veckan efter ledighet och så en jävulsk uppgift i pluggeriet. Men nu är det fredag och jag är på hemmaplan, hemkommen från jobbet. Micke målar badrum och jag ska slänga ihop en paj.

Ny bokhög

Hämtade ut ett paket med böcker idag, ett ganska enhetligt tema.

Var hos barnmorskan idag, fick lyssna på bebisens hjärtat och mäta magen. Allt såg bra ut, dock på gränsen till för högt blodtryck, vilket jag även hade förra gången, så de skulle hålla lite koll på det. Tapeter har vi nog också hittat till bebisens rum. Vi hade tänkt en sak men åkte från tapetbutiken med helt andra tankar. Kommer nog bli riktigt fint.


Gaaaahhh!

Denna grammatikkurs gör mig tokig. Nu är i alla fall denna uppgift inlämnad, men hur sedan resultatet blir är en annan fråga. Det var länge sedan som jag verkligen kände att jag hade så mycket noll koll på en uppgift så som jag haft nu. Vissa delar känns det som om jag kastat tärning och kört rena chansningen när svaren ska skrivas.

I morgon blir det i alla fall vila från plugget. Efter jobbet ska vi till barnmorskan och sedan ska vi titta på tapeter till bebisens rum. Åter till plugget i helgen då åter en monsteruppgift väntar.

Ge upp?

Är det nu man ska inse sin begränsning? Att det kanske inte är en bra kombo att jobba 100%, plugga 50% och vara gravid (och där graviditeten nu börjat kännas tung och påfrestande för kroppen). När man tvingas sätta sig framför datorn så fort man kommer hem fastän man inte behöver annat än att lägga sig och sova en stund efter en fullspäckad arbetsdag. När huvudet skriker att det är fullt och hormonerna gör så att tårar av frustration sprutar. När man känner sig jävligt dålig som inte fattar det som står i boken fastän man läst ett tiotal gånger och undrar vad man gett sig in på. Är det nu man ska ge upp eller kämpa lite till?

Stor och rund

Det är 15 veckor kvar av graviditeten (förhoppningsvis inte mer) och jag börjar redan sakna min kropp. Kroppen har förändrats och sockersuget som setat i har ju inte gjort det bättre heller, nu är jag dock inne på dag fem utan godis och så tänkte jag att det ska förbli. Provar klädesplagg efter klädesplagg men inser tillslut att det är såhär jag ser ut och just nu går det inte att göra så mycket åt. Att promenera längre sträckor är det heller inte tal om då ryggen säger ifrån och det känns att kroppen är tyngre.

Jag har igår och idag slitit mitt hår över kläder inför Nils dop i morgon. Trivdes inte alls i det jag från början hade tänkt utan fick tänka om. Känner mig mest stor och bylsig i allt, men det är väl som sagt bara att acceptera. Hittade i alla fall en klänning på stan idag som det nog får bli i morgon.

Nu ska jag vila ut en stund på soffan. Äta en nybakad tekaka och sedan blunda i några minuter.

Besök och tankar ett år tillbaka

Nu är vi gång här hemma och förhoppningsvis har vi nymålade hallar och vardagsrum innan sommaren är här. Det har varit målerifirmor här och lämnat offerter så nu ska det bara bestämmas vilka som ska anlitas och vilka färger vi ska ha. Vi är nog redan ganska överens om färgvalet, vilket känns bra.

Efter att ha haft ett par firmor här i förmiddags så tog jag en sväng förbi mormor för lite fika. Den där tiden för att hinna ses i veckorna finns inte alltid och det dåliga samvetet kryper inpå, så när det är lov är det bäst att passa på. Hon visade även upp lite av det hon stickat till bebisen, jag tycker det känns extra fint när det finns hjärta och själ bakom plaggen. Nu skulle hon ha "stickningsstopp" ett tag sa hon, men jag har gett henne lite andra uppgifter som hon gärna hjälper till med. Hon ska bland annat få sy en amningskudde tänkte jag.

Har precis bokat in lite firande av våran bröllopsdag som är om cirka en månad. Kan inte riktigt fattat att det snart redan gått ett år, men det har det alltså. Det blir en mysig weekend för bara oss, kanske sista som hinns med innan bebisen kommer då Micke ju jobbar halva sommaren och när han sedan har semester så är strax dags för den lilla att titta ut.

En stund innan alla gäster anländer och vi kollar läget en sista gång. Två lyckliga, men otroligt nervösa, leenden som Mattias lyckats fånga på bild. För det var någonstans här, när det verkligen började närma sig, som fjärilarna började fladdra i magen. Helt otroligt att det är ett helt år sedan snart.


I brevlådan

Tack, men jag hoppar nog erbjudandet...

Återkom i höst.



Underbara, härliga ledighet

Dagen har gått i fikandets tecken, besök av Hallberg/Ahlenius i förmiddags här hemma och sedan fortsatte jag med födelsedagsfika hemma hos syster på eftermiddagen. Lediga dagar är underbart. Sova länge och bara vara. I morgon väntas besök av Emma. Vi pluggade tillsammans under Norrköpingstiden och dessutom väntar hon också bebis i sommar. Så i morgon blir det nog en hel del mage och bebisprat.

Annars är jag på klänningjakt just nu. Vill ha en långklänning som jag kan bära på lillebrors student och på elevernas avslutningsfest i sommar. Hittar dock ingen. Den måste passa över magen som kommer att vara ganska så stor då, sju månader gången. Vill kunna känna mig fin fastän jag kommer vara stor.

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och vila.

Trött påskdag

Landade hemma igår efter middag hos Micke föräldrar och magen var överfull. Låg och gnydde i soffan och kunde knappt andas kändes det som. När det kändes bättre kröp jag till sängs och vaknade sedan i morse med en förkylning som tagit över min kropp. Halsont, snorig och huvudvärk. Det slår aldrig fel, det kommer alltid när det är ledighet i antågande. Jag tog mig i alla fall upp för lite frukost och lite plugg. Det tog dock inte så lång tid innan jag kröp ner i soffan och somnade om igen. Om några timmar väntar middag hemma hos pappa så jag ska krypa ner i sängen någon timme till och försöka pigga på mig lite innan dess. Ett par alvedon på det så borde jag kunna hålla mig vaken ikväll.


Påsken är här

Lediga dagar framför mig. Gillar´t!
Insåg att jag glömt att påskpynta, inget ris och inga fjädrar. Blommor får det bli i mängder istället. Köpte påskliljor och hyacinter att plantera ute men idag när jag kom hem efter mina ärrenden så insåg jag att jag glömt köpa blomjord. Så det får helt enkelt bli i krukor inomhus istället, det går bra det också. Påskäggen är fyllda och fötterna lagda högt i soffan. Nu är det ledigt.

Godisskålen står redo i hallen inför antågandet av påskkärringar. Under halloween, när vi just flyttat in, så hade jag helt missat att köpa godis, men nu står det redo när grannbarnen kommer.

Påskäggen är välfyllda, minst sagt. Knappt att man vågar öppna dem. Detta lär räcka i några dagar.

Färgglada tulpaner som får vara årets påskpynt.

En dag kvar, en dag...

En dag på jobbet kvar innan det är dags för påsklov. Ett efterlängtat sådant, men så är det väl oftast med lov. De kommer ofta rätt så lägligt. Två lektioner kvar och sedan tio dagars ledighet. Påsken kommer att inleda lovet med födelsedagsfirande av äldsta lillebror och sedan middagar hemma hos våra föräldrar under lördag och söndag. Det ryktas om snö och kyla också under början av helgen, jag som hade hoppats på grillning i vårsolen. Annars är veckan rätt tom på planer, ska försöka att jobba minimalt och bara vila. Mycket sömn kan det nog tänkas att det blir. Men först är det en dag kvar på jobbet.

Stora klagan

Orkar du inte höra klagan så sluta läs här...

Alltså denna sablarns (skulle kunna använda så många fler fula ord) teknik. Ibland så blir jag vansinnig. Det ska bara funka. Internet strular något så fruktansvärt, några sidor som brukar ta mig en kvart att kika igenom har tagit mig en timme, om inte mer. Men nu börjar tålamodet ta slut och nyss skrek jag åt datorn av irritation. Dessutom har jag fortfarande inte köpt mig någon ny mobil, vilket jag måste eftersom min är trasig och jag har lånat min brors gamla, som dessutom inte fungerar fullt ut den heller. Men jag vill inte lägga en jäkla massa tusen på en sketen telefon. Femtusen på en mobil eller femtusen på en barnvagn? För mig är valet jäkligt enkelt. Inte väljer jag mobilen i alla fall. Och ja, jag vet att det finns billigare varianter också. Men lite moderniteter bör det finnas på telefonen och då verkar det ju bli ett par tusen i alla fall. Som grädden på moset så funkar inte informationen på tv´n så jag har noll koll på vad som visas på tv ikväll (och har så haft de senaste dagarna). Vad är problemet? Hade detta varit igår så hade jag nog suttit och gråtit just nu eftersom hela dagen var ett stort mörkt moln. Idag är jag mest bara irriterad och slår lite extra hårt på datorn. Jo just ja, datorn också ja. Den har snart passerat sitt bäst före datum och behövs bytas ut. Jo, tjena. Det lär inte köpas i första hand. Tacksam att jag har en jobbdator också så jag kan byta när det ska jobbas.För att klaga ytterligare så är ju tv-utbudet katastrofalt. Varje dag.

Det var dagens stora klagan, eller kanske snarare klagan för en hel månad.

Ser framemot besök hos barnmorskan i morgon och lyssna på bebisen lilla hjärta samt att påsklovet stundar om bara ett par dagar. Andas ut, andas in...

Laddaren återfunnen!

Efter att ha gått på jakt idag så hittade jag kameraladdaren. Av någon anledningen så tyckte jag visst att det var en bra idé att lägga den bakom böckerna i bokhyllan när jag packade upp den efter flytten.

Mycket piggare idag än igår, de där timmarnas vila igår och en lång natts sömn i natt gjorde susen. Idag har jag hållt i gång hela dagen. Tre maskiner tvätt har hunnits tvättas, chokladbiskvier samt matbröd har bakats och så har jag spenderat några timmar hemma hos far min där jag bjöd in mig på mat. Nu blir det några timmar framför tv´n innan det är dags för sista jobbveckan innan påsklovet.

Första gången jag bakade biskvier. Nästa gång blir det mer kräm i, lite snålt i receptet tyckte jag allt.

Vetekakor