En sömnig lördag

Det blev ingen bakning idag. Kroppen behövde helt enkelt ren och skär vila, mer än jag nog anade så det har helt enkelt blivit otroligt mycket sova idag. Började med ett tolvtimmars sovpass inatt, somnade runt elva igår kväll och vaknade strax före elva i förmiddags (minus tre toabesök under natten och en väckning pga en sträckning i vaden, men somnade om på två röda efter dessa avbrott). Efter frukost och någon timme med plugg så blev jag så trött att jag vid ett bäddade ner mig i sängen igen och blev väckt av Micke strax före halv fyra. Gick ner och la mig tillrätta i soffan, åt lite mellis och när Micke sedan lagade middag så sov jag en stund till. Sedan dess har jag fortsatt min kväll i soffan och gäspningarna duggar nu tätt, så jag lär inte bli så långlivad ikväll. Förhoppningsvis är jag lite piggare i morgon. I västa fall blir det helt enkelt en vilodag till. Med tanke på att jag håller igång rätt bra annars med jobb och pluggande så har jag inte ett dugg dåligt samvete för att jag bara sovit idag. Snarare tvärtom.

Snö?

Vaknade och möttes av ett vitt täcke på marken och snön som föll. Inte riktigt vad jag ville ha just nu när vi snart är inne i april och vårkänslorna faktiskt hade infunnit sig. Jag kröp ner i sängen igen och klev inte ur förrän framåt elva. Lite plugg som måste göras, annars inga måsten så då kan man lika gärna passa på.

Är lite sugen på att baka, vet dock inte riktigt vad. Frysen är redan full med bullar så det blir det i alla fall inte. Vädret lockar ju inte direkt till utomhusaktiviteter, så  någon ska jag nog komma på att baka. Hittade saffran som blev kvar sedan i julas eftersom orken till att baka inte riktigt fanns då med ihållande illamående dagarna i ända. Kanske skulle slå till på en saffranskladdkaka, den är ju så god. Återstår att se, något blir det i alla fall.

Trevlig (snöig) lördag!

Jobbtid kontra fritid

Tänk om det var möjligt att jobba, säg 80%, men med full lön. Jag skulle göra det direkt, eller vem skulle inte det. Men i just detta läge skulle det innebära en hel dag extra att ägna till bara plugg varje vecka. Jag sitter i detta nu och tittar på böckerna som jag bör öppna och börja läsa, men huvudet skriker efter vila och ögonen faller snart ihop. I morgon kommer det inte finnas någon tid alls till plugg utan det blir helgen som får ägnas åt det, och då vet jag att huvudet kommer vara fyllt av många andra tankar också. Fritid är ett ord som knappt existerar just nu känns det som. Är jag inte på jobbet så sitter jag hemma och jobbar eller pluggar. Och nu ska dessutom alla omdömen skrivas och utvecklingssamtal hållas.

Men jag har helt och hållet valt detta själv, så jag har ingen rätt att klaga. Jag skulle kunna hoppa av kursen eller gå ner i tid på jobbet, men inget av det känns aktuellt. Ca två månader kvar innan det vankas sommar och ledigt så nog ska jag kunna stå ut. Hälften är gjort så nu kan man räkna ner.

Nu ska jag passa på att soffmysa med min man som dagen till ära har ledig onsdagkväll. Han kommer att titta på fotboll och jag kommer nog att somna. Men vi gör det i alla fall i samma soffa.

Kamera, byxor och bebis

Fortfarande ingen laddare till kameran i sikte. Kanske dags att börja leta och inte bara fundera över var den kan vara. Börjar kännas tråkigt att inte kunna använda kameran, så till helgen om inte annat får jag verkligen ta en "vända-upp-och-ner-på-hela-huset" runda och se vad jag kan hitta.

Har ett paket på H&M ligger och väntar här i soffan. Små söta strumpor till bebisen samt ett par korallröda jeans till mig. Borde ta och prova jeansen men jag hoppas så att de passar att jag knappt vågar ifall de inte gör det. Om de passar finns det stor möjlighet att de sitter på under Nils dop om ett par veckor där jag även fått äran att vara fadder till den lilla mysiga busen. Garderoben är ju inte den största just nu så jag håller tummar och tår för att byxorna passar.

Vigselringen får numera inte plats på fingret. Än så länge får jag på förlovningsringen då den är lite rundad i kanterna tillskillnad från vigselringen som är mer kantig. Känns väldigt konstigt att bara bära en ring och snart är väl risken att även den får tas av. Ska inom en snar framtid försöka skaffa mig en halskedja att ha ringarna i, men det är ju inte alls samma sak. Men då finns de i alla fall nära hela tiden.

Börjar även känna av bebisen mer och mer. Att köra bil längre sträckor är just nu ingen rolig historia då det är just då som den lilla får för sig att sikta in sina kickar på min blåsa. Men det är det värt, nu börjar verkligen nyfikenheten väckas för vad det är för liten filur där inne. Några av eleverna på jobbet har börjat slagit vad om ifall det är en pojke eller flicka, vad som är rätt återstår att se.

Åter på hemmaplan

Efter två dagar i huvudstaden är jag hemma igen. Det är aldrig så skönt att vara borta som när man kommer hem. Det har i alla fall varit effektiva dagar med två examinationer igår samt en tenta igår och uppstart av ny kurs idag. Denna gång en grammtikkurs, hua! Vi har även hunnit med fikor, god mat och lyxfrukost i morse. Men som sagt så är det alltid lika skönt att komma hem. Micke stod med grillen redo när jag klev innanför dörren så det vara bara att sätta sig till bords i stort sett. Nu blir det fortsatt filmtittande här hemma. Ska försöka ålla upp ögonen några minuter till och sedan blir det sänggång.

Arbetsveckan är över

Då var denna arbetsvecka till ända. Det blev en riktig kortvecka, komp i morgon och sedan Stockholm för kursavslut, tenta och kursuppstart torsdag och fredag. Det ska bli underbart att sova någon timme längre i morgon än vanligt en vardag. Under morgondagens förmiddag kommer en firma hit och ska räkna på våra hallar och vardagsrum, vore så skönt att få det gjort innan sommaren. Hoppas det inte sticker iväg allt för mycket i kostnad. Sedan är det inbokad lunch med Jenny och Nils. Fler tvådagarsveckor på jobbet borde nog införas, har ju trots allt gjort fler än hälften av mina lektioner redan dessa två dagar. Ledig fem och jobba två, ja varför inte. Ibland är vilan behövlig.


Konversation

Följande konversation utspelade sig här hemma igår kväll:

Jag: Jag har verkligen funderat på var min kameraladdare har hamnat sedan flytten.
M: Har du kollat i lådan vid tv´n?
Jag: Nej...
M: Har du kollat i byrån däruppe?
Jag: Nej. Jag sa att jag funderat på var laddaren tagit vägen, inte att jag letat efter den.
M: Men Madde...

Det som följde sedan var att M gick iväg och letade efter laddaren medan jag slog mig ner i soffan och fortsatte att fundera över var den kan ha tagit vägen.

Och nej, den är fortfarande inte hittad. Att man ska hitta så himla bra ställen för saker när man flyttar (eller städar) så man inte hittar dem sen.

Från rosa till...grått?

Min nya ljusrosa tunika är numera inte det minsta rosa längre efter x-antal varv i tvättmaskinen med den svarta tvätten. Klantigt är väl det minsta man kan säga...

Gaaahh!!

Fick ett supersug efter Gott & Blandat. Har inte ätit det på hur länge som helst. Men har skickat med mannen en beställning nu. Jag har världens snällaste man.


Vi är med grill!

Vi åkte iväg förut för att titta på barnvagn och kom hem med en grill. Vagn som vagn, eller (grillen var på hjul)? Vi har nog i alla fall även bestämt oss för en vagn, vi måste dock fundera över färgvalet. Vi är överens om några färger som vi kan tänka oss, nu ska vi bara bestämma oss. Och angående i grillen så blir det grillpremiär i morgon här hemma. Jag fuskade ju och premiärade redan förra helgen hos mamma. Men premiär för vår grill i vårt hem blir det i morgon. Som jag längtar. Grillat är nog bland det bästa som finns.

Nu blir det att återgå till pluggande. Ingen vila ingen ro. elva veckor till plugget är slut för denna termin och trettopn veckor till semester och lång ledighet. Lite tidigt att börja räkna ner kanske.

Könsneutralt


Söta små byxor som nu ryms i bebisens, än så länge, väldigt minimala garderob. Färger som passar både en pojke och en flicka. Idag har det känts som om någon levt rövare inne i magen. Även om det känns väldigt diffust än så länge och mest bara väldigt skumt så blir det ju på något vis tydligare att det faktiskt bor någon där inne.

Att sova är ingen konst

Nu börjar paniken komma krypande. det är redan onsdagkväll och jag har hur mycket som helst att göra klart innan tisdag då allting ska vara inlämnat inför avslutningen på första kursen i skolan. Nästa veckoslut bär det av till Stockholm igen. Vet inte riktigt när och hur jag ska hinna allt, men det blir en helg med enbart plugg helt enkelt.

Landade här hemma för lite mindre än två timmar sen, min rygg är helt pajj och det blir nog tidig sänggång ikväll. Åker inte ögonen ihop allt för snabbt så kanske jag hinner läsa lite innan. Sängen är dock ingen bra plats för läsning. Efter fem minuter slutar det med att jag ger upp kampen om att hålla ögonen öppna, släcker lampan och sen hinner jag inte ens lägga alla kuddar på plats innan jag somnar. Har vaknat flera gånger av att kuddarna ligger i Mickes säng eller nere vid fötterna där jag lagt dem medan jag lägger de andra kuddarna till rätta. Det krävs med andra ord inte många sekunder innan sömnen slår till.


Halvtid

Det har nu gått halva tiden av graviditeten. Det är alltså nu jag kan börja räkna ner. Ibland känns det som det är en evighet kvar till 7 augusti medan det andra dagar känns som att tiden går i en vansinnesfart vilket innebär att det snart kommer att finnas en liten bebis här.

Än så länge har jag nog inte riktigt fattat att det faktiskt är en bebis i magen, trots att magen (och övriga kroppen) växer. Frågan är väl om det någonsin går att förstå. Ibland känns det som att någon kittlar mig lite lätt på insidan av magen. Jag inbillar mig att det är bebisen som sprattlar och lever runt.

Några små klädesplagg har jag handlat till den lilla. Tittar jag på dem och den lilla storleken är det nästan ännu mer ofattbart att någon inom en snar framtid kommer att ha dessa på sig. En liten människa som är en del Madde och en del Micke. Undrar ju vad det är för filur där inne, pojke eller flicka. Nyfikenheten tränger sig ju på även om det inte spelar någon som helst roll. Flera har frågat vad jag tror att det är för kön men jag har faktiskt ingen aning. Kanske kommer det en känsla senare. Välkommen är den lilla i alla fall.

Bulle i ugnen - halvtid

Dagen

-Uppstigning kl 06.10 och det är ljust ute -
-Strålande sol hela vägen till jobbet -
-Kunde kompa en timme och var hemma till halv tre -
-En timme i solen på altanen -
-Hunnit pluggat medan jag satt i solen (två flugor i en smäll) -
-Arbetat undan jättehög med rättningar -
-Precis lagt mig i soffan och inväntar mannen min -
- Klockan är över 18.00 och det är fortfarande inte mörkt -

Vi går mot ljusare tider

Vårig söndag i mars

En förmiddagspromenad med syster och Maja i solen och sedan några timmar i solen på altanen. Värmande sol, underbart. Det var frisk luft som jag verkligen behövde efter en helg som inneburit mycket huvudvärk och sömn. Ännu en jobbvecka står för dörren samt en vecka med mycket pluggande. Hoppas solen visar sig framme så blir det hela kanske lite lättare. I sinnet i alla fall.

Grillning och Mellon

Har precis kommit hem efter årets första grillning hemma hos mamma med syskonskaran. Nu blir det melodifestivalen med allt vad det innebär.


Helg!

Denna helg kan inte komma mer passande efter en jobbig jobbvecka. Den är otroligt efterlängtad. Dessutom totalt oplanerad. Har inte en minut planerad. Självklart har jag plugg jag kan ta tag i, men inget som ska in förrän nästa helg så kanske blir det en riktig slapparhelg. Kanske skulle jag ta tag i att baka lite bröd som aldrig blev gjort under sportlovet. Kanske. Om jag orkar. Inga måste. Underbart!

Dag av hunger

Har haft en dag när jag varit konstant hungrig. Det hela började med att jag hann få i mig två frukostar innan jag åkte till jobbet i morse. Och då ska tilläggas att jag klev ur sängen tio över sex och åkte till jobbet strax före klockan sju. Sedan har det varit youghurt, mackor, frukt och en kaka om vartannat på jobbet. Caféet har verkligen tjänat pengar på mig idag. Glömde helt bort att ta med mig en macka hemifrån i morse, förmodligen för att jag var så fokuserad på att äta mina frukostar. Att det dessutom serverades fiskbullar till lunch på jobbet, som är något av det värsta jag vet, gjorde ju inte saken bättre.

Ikväll ska jag deppa lite framför tv´n. Verkar som om jag gått upp mer i vikt och blivit större än vad jag själv tycker att jag har. Jag var ju inte direkt pinnsmal innan jag blev gravid och kommer heller inte bli så när bebisen är ute heller. Men det är flera som kommenterat "min stora mage" och nu har jag också fått höra "den breda baken". Just idag blir jag lite deppig över de kommentarerna. I morgon har det säkert gått över igen. Jag skulle faktiskt aldrig få för mig att säga till någon om jag tycker att de "blivit breda över baken", men alla är vi olika.

Vår i luften

Skickade in den där nedrans uppgiften för en stund sedan. Nöjd? Nej. Glad att den är gjord? Ja. Blir nog inga hurrarop av examinatorn direkt men jag får helt enkelt skylla mig själv som satte mig i sitsen att spara allt till sista dagen.

Grabbade tag i tekoppen så fort jag var klar och kilade ut i solen, satte mig en stund på trappen från altanen där det är eftermiddagssol. Underbart. Längtar till sommaren då jag kommer spendera merparten av min tid där ute. Kikade runt i rabatterna lite för att se om jag kunde se vad som gömde sig och snödropparna hade hittat fram. Jag hoppas innerligt att den där snön de varnar för framåt mitten i veckan håller sig undan så vi kan få fortsätta att njuta av vårkänslan som faktiskt infunnit sig. Inte mycket snö kvar nu på tomten förutom en pyttehög i en hörnet där det i stort sett är skugga konstant. Mår så bra när solen lyser. Blir som en helt annan människa.

Ångest och konstiga drömmar

Sitter med ångest i kroppen och jag har bara mig själv att skylla. Har en hel massa att plugga denna helg och vad har jag gjort idag istället? Jo, varit på stan med Jenny i ett par timmar, kollat när mannen och grabbarna spelade hockey och spenderat kvällen hemma hos pappa. Med andra ord har det inte blivit mycket gjort och jag har inte helt koll på hur uppgiften ska utformas. Så i morgon blir det väl till att ställa klockan på ringning och sedan sitta instängd på kontoret hela dagen och hoppas att uppgiften tillslut blir gjort. Jag är inte den som gör allt i sista minuten, jag rentav hatar det. Men i och med att jag nu jobba och pluggar samtidigt har det blivit mer och mer dessa veckor att det görs i sista minuten. Ofta för att det helt enkelt inte hinns med tidigare.

Så vi får väl se om jag kan sova i natt eller om jag bara kommer vrida och vända mig över denna uppgift. Har börjat drömt så konsigt de senaste veckorna också (konstigare än vanligt) så jag kan inte minnas när jag senast sov en hel natt utan att vakna. Drömmar kopplade till graviditeten har också börjat dyka upp. Men det är bara konstiga drömmar. Jätte konstiga förlossningar, jätte stora barn osv. Kanske är helt normalt, vad vet jag.

RSS 2.0
enresagenomlivet -

En sömnig lördag

Det blev ingen bakning idag. Kroppen behövde helt enkelt ren och skär vila, mer än jag nog anade så det har helt enkelt blivit otroligt mycket sova idag. Började med ett tolvtimmars sovpass inatt, somnade runt elva igår kväll och vaknade strax före elva i förmiddags (minus tre toabesök under natten och en väckning pga en sträckning i vaden, men somnade om på två röda efter dessa avbrott). Efter frukost och någon timme med plugg så blev jag så trött att jag vid ett bäddade ner mig i sängen igen och blev väckt av Micke strax före halv fyra. Gick ner och la mig tillrätta i soffan, åt lite mellis och när Micke sedan lagade middag så sov jag en stund till. Sedan dess har jag fortsatt min kväll i soffan och gäspningarna duggar nu tätt, så jag lär inte bli så långlivad ikväll. Förhoppningsvis är jag lite piggare i morgon. I västa fall blir det helt enkelt en vilodag till. Med tanke på att jag håller igång rätt bra annars med jobb och pluggande så har jag inte ett dugg dåligt samvete för att jag bara sovit idag. Snarare tvärtom.

Snö?

Vaknade och möttes av ett vitt täcke på marken och snön som föll. Inte riktigt vad jag ville ha just nu när vi snart är inne i april och vårkänslorna faktiskt hade infunnit sig. Jag kröp ner i sängen igen och klev inte ur förrän framåt elva. Lite plugg som måste göras, annars inga måsten så då kan man lika gärna passa på.

Är lite sugen på att baka, vet dock inte riktigt vad. Frysen är redan full med bullar så det blir det i alla fall inte. Vädret lockar ju inte direkt till utomhusaktiviteter, så  någon ska jag nog komma på att baka. Hittade saffran som blev kvar sedan i julas eftersom orken till att baka inte riktigt fanns då med ihållande illamående dagarna i ända. Kanske skulle slå till på en saffranskladdkaka, den är ju så god. Återstår att se, något blir det i alla fall.

Trevlig (snöig) lördag!

Jobbtid kontra fritid

Tänk om det var möjligt att jobba, säg 80%, men med full lön. Jag skulle göra det direkt, eller vem skulle inte det. Men i just detta läge skulle det innebära en hel dag extra att ägna till bara plugg varje vecka. Jag sitter i detta nu och tittar på böckerna som jag bör öppna och börja läsa, men huvudet skriker efter vila och ögonen faller snart ihop. I morgon kommer det inte finnas någon tid alls till plugg utan det blir helgen som får ägnas åt det, och då vet jag att huvudet kommer vara fyllt av många andra tankar också. Fritid är ett ord som knappt existerar just nu känns det som. Är jag inte på jobbet så sitter jag hemma och jobbar eller pluggar. Och nu ska dessutom alla omdömen skrivas och utvecklingssamtal hållas.

Men jag har helt och hållet valt detta själv, så jag har ingen rätt att klaga. Jag skulle kunna hoppa av kursen eller gå ner i tid på jobbet, men inget av det känns aktuellt. Ca två månader kvar innan det vankas sommar och ledigt så nog ska jag kunna stå ut. Hälften är gjort så nu kan man räkna ner.

Nu ska jag passa på att soffmysa med min man som dagen till ära har ledig onsdagkväll. Han kommer att titta på fotboll och jag kommer nog att somna. Men vi gör det i alla fall i samma soffa.

Kamera, byxor och bebis

Fortfarande ingen laddare till kameran i sikte. Kanske dags att börja leta och inte bara fundera över var den kan vara. Börjar kännas tråkigt att inte kunna använda kameran, så till helgen om inte annat får jag verkligen ta en "vända-upp-och-ner-på-hela-huset" runda och se vad jag kan hitta.

Har ett paket på H&M ligger och väntar här i soffan. Små söta strumpor till bebisen samt ett par korallröda jeans till mig. Borde ta och prova jeansen men jag hoppas så att de passar att jag knappt vågar ifall de inte gör det. Om de passar finns det stor möjlighet att de sitter på under Nils dop om ett par veckor där jag även fått äran att vara fadder till den lilla mysiga busen. Garderoben är ju inte den största just nu så jag håller tummar och tår för att byxorna passar.

Vigselringen får numera inte plats på fingret. Än så länge får jag på förlovningsringen då den är lite rundad i kanterna tillskillnad från vigselringen som är mer kantig. Känns väldigt konstigt att bara bära en ring och snart är väl risken att även den får tas av. Ska inom en snar framtid försöka skaffa mig en halskedja att ha ringarna i, men det är ju inte alls samma sak. Men då finns de i alla fall nära hela tiden.

Börjar även känna av bebisen mer och mer. Att köra bil längre sträckor är just nu ingen rolig historia då det är just då som den lilla får för sig att sikta in sina kickar på min blåsa. Men det är det värt, nu börjar verkligen nyfikenheten väckas för vad det är för liten filur där inne. Några av eleverna på jobbet har börjat slagit vad om ifall det är en pojke eller flicka, vad som är rätt återstår att se.

Åter på hemmaplan

Efter två dagar i huvudstaden är jag hemma igen. Det är aldrig så skönt att vara borta som när man kommer hem. Det har i alla fall varit effektiva dagar med två examinationer igår samt en tenta igår och uppstart av ny kurs idag. Denna gång en grammtikkurs, hua! Vi har även hunnit med fikor, god mat och lyxfrukost i morse. Men som sagt så är det alltid lika skönt att komma hem. Micke stod med grillen redo när jag klev innanför dörren så det vara bara att sätta sig till bords i stort sett. Nu blir det fortsatt filmtittande här hemma. Ska försöka ålla upp ögonen några minuter till och sedan blir det sänggång.

Arbetsveckan är över

Då var denna arbetsvecka till ända. Det blev en riktig kortvecka, komp i morgon och sedan Stockholm för kursavslut, tenta och kursuppstart torsdag och fredag. Det ska bli underbart att sova någon timme längre i morgon än vanligt en vardag. Under morgondagens förmiddag kommer en firma hit och ska räkna på våra hallar och vardagsrum, vore så skönt att få det gjort innan sommaren. Hoppas det inte sticker iväg allt för mycket i kostnad. Sedan är det inbokad lunch med Jenny och Nils. Fler tvådagarsveckor på jobbet borde nog införas, har ju trots allt gjort fler än hälften av mina lektioner redan dessa två dagar. Ledig fem och jobba två, ja varför inte. Ibland är vilan behövlig.


Konversation

Följande konversation utspelade sig här hemma igår kväll:

Jag: Jag har verkligen funderat på var min kameraladdare har hamnat sedan flytten.
M: Har du kollat i lådan vid tv´n?
Jag: Nej...
M: Har du kollat i byrån däruppe?
Jag: Nej. Jag sa att jag funderat på var laddaren tagit vägen, inte att jag letat efter den.
M: Men Madde...

Det som följde sedan var att M gick iväg och letade efter laddaren medan jag slog mig ner i soffan och fortsatte att fundera över var den kan ha tagit vägen.

Och nej, den är fortfarande inte hittad. Att man ska hitta så himla bra ställen för saker när man flyttar (eller städar) så man inte hittar dem sen.

Från rosa till...grått?

Min nya ljusrosa tunika är numera inte det minsta rosa längre efter x-antal varv i tvättmaskinen med den svarta tvätten. Klantigt är väl det minsta man kan säga...

Gaaahh!!

Fick ett supersug efter Gott & Blandat. Har inte ätit det på hur länge som helst. Men har skickat med mannen en beställning nu. Jag har världens snällaste man.


Vi är med grill!

Vi åkte iväg förut för att titta på barnvagn och kom hem med en grill. Vagn som vagn, eller (grillen var på hjul)? Vi har nog i alla fall även bestämt oss för en vagn, vi måste dock fundera över färgvalet. Vi är överens om några färger som vi kan tänka oss, nu ska vi bara bestämma oss. Och angående i grillen så blir det grillpremiär i morgon här hemma. Jag fuskade ju och premiärade redan förra helgen hos mamma. Men premiär för vår grill i vårt hem blir det i morgon. Som jag längtar. Grillat är nog bland det bästa som finns.

Nu blir det att återgå till pluggande. Ingen vila ingen ro. elva veckor till plugget är slut för denna termin och trettopn veckor till semester och lång ledighet. Lite tidigt att börja räkna ner kanske.

Könsneutralt


Söta små byxor som nu ryms i bebisens, än så länge, väldigt minimala garderob. Färger som passar både en pojke och en flicka. Idag har det känts som om någon levt rövare inne i magen. Även om det känns väldigt diffust än så länge och mest bara väldigt skumt så blir det ju på något vis tydligare att det faktiskt bor någon där inne.

Att sova är ingen konst

Nu börjar paniken komma krypande. det är redan onsdagkväll och jag har hur mycket som helst att göra klart innan tisdag då allting ska vara inlämnat inför avslutningen på första kursen i skolan. Nästa veckoslut bär det av till Stockholm igen. Vet inte riktigt när och hur jag ska hinna allt, men det blir en helg med enbart plugg helt enkelt.

Landade här hemma för lite mindre än två timmar sen, min rygg är helt pajj och det blir nog tidig sänggång ikväll. Åker inte ögonen ihop allt för snabbt så kanske jag hinner läsa lite innan. Sängen är dock ingen bra plats för läsning. Efter fem minuter slutar det med att jag ger upp kampen om att hålla ögonen öppna, släcker lampan och sen hinner jag inte ens lägga alla kuddar på plats innan jag somnar. Har vaknat flera gånger av att kuddarna ligger i Mickes säng eller nere vid fötterna där jag lagt dem medan jag lägger de andra kuddarna till rätta. Det krävs med andra ord inte många sekunder innan sömnen slår till.


Halvtid

Det har nu gått halva tiden av graviditeten. Det är alltså nu jag kan börja räkna ner. Ibland känns det som det är en evighet kvar till 7 augusti medan det andra dagar känns som att tiden går i en vansinnesfart vilket innebär att det snart kommer att finnas en liten bebis här.

Än så länge har jag nog inte riktigt fattat att det faktiskt är en bebis i magen, trots att magen (och övriga kroppen) växer. Frågan är väl om det någonsin går att förstå. Ibland känns det som att någon kittlar mig lite lätt på insidan av magen. Jag inbillar mig att det är bebisen som sprattlar och lever runt.

Några små klädesplagg har jag handlat till den lilla. Tittar jag på dem och den lilla storleken är det nästan ännu mer ofattbart att någon inom en snar framtid kommer att ha dessa på sig. En liten människa som är en del Madde och en del Micke. Undrar ju vad det är för filur där inne, pojke eller flicka. Nyfikenheten tränger sig ju på även om det inte spelar någon som helst roll. Flera har frågat vad jag tror att det är för kön men jag har faktiskt ingen aning. Kanske kommer det en känsla senare. Välkommen är den lilla i alla fall.

Bulle i ugnen - halvtid

Dagen

-Uppstigning kl 06.10 och det är ljust ute -
-Strålande sol hela vägen till jobbet -
-Kunde kompa en timme och var hemma till halv tre -
-En timme i solen på altanen -
-Hunnit pluggat medan jag satt i solen (två flugor i en smäll) -
-Arbetat undan jättehög med rättningar -
-Precis lagt mig i soffan och inväntar mannen min -
- Klockan är över 18.00 och det är fortfarande inte mörkt -

Vi går mot ljusare tider

Vårig söndag i mars

En förmiddagspromenad med syster och Maja i solen och sedan några timmar i solen på altanen. Värmande sol, underbart. Det var frisk luft som jag verkligen behövde efter en helg som inneburit mycket huvudvärk och sömn. Ännu en jobbvecka står för dörren samt en vecka med mycket pluggande. Hoppas solen visar sig framme så blir det hela kanske lite lättare. I sinnet i alla fall.

Grillning och Mellon

Har precis kommit hem efter årets första grillning hemma hos mamma med syskonskaran. Nu blir det melodifestivalen med allt vad det innebär.


Helg!

Denna helg kan inte komma mer passande efter en jobbig jobbvecka. Den är otroligt efterlängtad. Dessutom totalt oplanerad. Har inte en minut planerad. Självklart har jag plugg jag kan ta tag i, men inget som ska in förrän nästa helg så kanske blir det en riktig slapparhelg. Kanske skulle jag ta tag i att baka lite bröd som aldrig blev gjort under sportlovet. Kanske. Om jag orkar. Inga måste. Underbart!

Dag av hunger

Har haft en dag när jag varit konstant hungrig. Det hela började med att jag hann få i mig två frukostar innan jag åkte till jobbet i morse. Och då ska tilläggas att jag klev ur sängen tio över sex och åkte till jobbet strax före klockan sju. Sedan har det varit youghurt, mackor, frukt och en kaka om vartannat på jobbet. Caféet har verkligen tjänat pengar på mig idag. Glömde helt bort att ta med mig en macka hemifrån i morse, förmodligen för att jag var så fokuserad på att äta mina frukostar. Att det dessutom serverades fiskbullar till lunch på jobbet, som är något av det värsta jag vet, gjorde ju inte saken bättre.

Ikväll ska jag deppa lite framför tv´n. Verkar som om jag gått upp mer i vikt och blivit större än vad jag själv tycker att jag har. Jag var ju inte direkt pinnsmal innan jag blev gravid och kommer heller inte bli så när bebisen är ute heller. Men det är flera som kommenterat "min stora mage" och nu har jag också fått höra "den breda baken". Just idag blir jag lite deppig över de kommentarerna. I morgon har det säkert gått över igen. Jag skulle faktiskt aldrig få för mig att säga till någon om jag tycker att de "blivit breda över baken", men alla är vi olika.

Vår i luften

Skickade in den där nedrans uppgiften för en stund sedan. Nöjd? Nej. Glad att den är gjord? Ja. Blir nog inga hurrarop av examinatorn direkt men jag får helt enkelt skylla mig själv som satte mig i sitsen att spara allt till sista dagen.

Grabbade tag i tekoppen så fort jag var klar och kilade ut i solen, satte mig en stund på trappen från altanen där det är eftermiddagssol. Underbart. Längtar till sommaren då jag kommer spendera merparten av min tid där ute. Kikade runt i rabatterna lite för att se om jag kunde se vad som gömde sig och snödropparna hade hittat fram. Jag hoppas innerligt att den där snön de varnar för framåt mitten i veckan håller sig undan så vi kan få fortsätta att njuta av vårkänslan som faktiskt infunnit sig. Inte mycket snö kvar nu på tomten förutom en pyttehög i en hörnet där det i stort sett är skugga konstant. Mår så bra när solen lyser. Blir som en helt annan människa.

Ångest och konstiga drömmar

Sitter med ångest i kroppen och jag har bara mig själv att skylla. Har en hel massa att plugga denna helg och vad har jag gjort idag istället? Jo, varit på stan med Jenny i ett par timmar, kollat när mannen och grabbarna spelade hockey och spenderat kvällen hemma hos pappa. Med andra ord har det inte blivit mycket gjort och jag har inte helt koll på hur uppgiften ska utformas. Så i morgon blir det väl till att ställa klockan på ringning och sedan sitta instängd på kontoret hela dagen och hoppas att uppgiften tillslut blir gjort. Jag är inte den som gör allt i sista minuten, jag rentav hatar det. Men i och med att jag nu jobba och pluggar samtidigt har det blivit mer och mer dessa veckor att det görs i sista minuten. Ofta för att det helt enkelt inte hinns med tidigare.

Så vi får väl se om jag kan sova i natt eller om jag bara kommer vrida och vända mig över denna uppgift. Har börjat drömt så konsigt de senaste veckorna också (konstigare än vanligt) så jag kan inte minnas när jag senast sov en hel natt utan att vakna. Drömmar kopplade till graviditeten har också börjat dyka upp. Men det är bara konstiga drömmar. Jätte konstiga förlossningar, jätte stora barn osv. Kanske är helt normalt, vad vet jag.